x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea consideră că Gala Bute a meritat toţi banii

Udrea consideră că Gala Bute a meritat toţi banii

10 Iul 2011   •   21:00
Udrea consideră că Gala Bute a meritat toţi banii

Angajatii Elenei Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, au incurcat cifrele despre banii alo­cati pentru promovarea brandului tu­ristic al Romaniei in timpul Galei Bu­te, precum si la evenimentele co­nexe. In timp ce in raspunsul transmis redactiei Jurnalul National se men­tioneaza ca "valoarea pachetului de promovare achizitionat de MDRT este de 1.930.000 euro inclusiv TVA, suma asigurata din fonduri eu­ropene nerambursabile alocate Ro­maniei pentru promovarea turisti­ca" pentru agentia de presa Media­fax, mi­nisterul a furnizat cu totul alte ci­fre despre valoarea contractului. "MDRT va plati 590.000 euro, fara TVA, pentru expunerea brandului na­­tional turistic pe ringul de box la me­­ciul dintre Lucian Bute si Jean Paul Mendy, valoarea totala a contractului incheiat intre institutie si or­­ga­nizatorul galei, o firma a lui Ru­del Obreja, fiind de 1,93 milioane eu­ro, fara TVA", potrivit Mediafax. Astfel, Gala Bute va costa in total 2.393.200 de euro bani vor fi platiti de mi­nister din fonduri europene desti­na­ti promovarii brandului turistic na­tional.

Audienta Galei Bute a scazut drastic fata de cifrele inaintate initial de Rudel Obreja. Daca in declaratiile publice Rudel Obreja vorbea despre 400 de milioane de telespectatori, in raportul de atribuire a avut grija sa prezinte cifre mai realiste. "Europlus Computers a asigurat MDRT de o audienta a acestor elemente de 2,45 milioane de persoane, dintre care 1,52 milioane in direct", potrivit sursei citate. "Gala Campion pentru Ro­ma­nia a fost o extraordinara ocazie de promovare. Consider ca ne-am atins scopul parteneriatului incheiat cu Lucian Bute. Varful de audienta a fost de 4,5 milioane de telespectatori in Romania. Vom prezenta datele despre audienta din strainatate pe masura ce acestea ne vor surveni", a declarat ieri Elena Udrea, in cadrul unei conferinte de presa.
Banii catre firma organizatoare a galei, Europlus Computers, detinuta de presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, vor fi platiti integral doar daca sunt respectate toate prevederile contractuale.

Udrea nu a ratat ocazia de a lansa un atac la adresa Antenei 3. "Sunt unii care contesta folosirea banilor europeni, bani pe care nu am fi putut sa ii cheltuim in alte scopuri. Nu i-a oprit nimeni sa sponsorizeze organizarea unui meci al lui Bute in Romania, asa cum nu ii opreste sa o faca de acum incolo pentru a dovedi ca sprijina performanta sportivilor romani", a spus Udrea.

Contractul are ca obiect "pres­ta­rea serviciilor de promovare a Ro­ma­­niei ca destinatie turistica si a bran­­dului turistic national pe plan na­­tional si international, in cadrul eve­nimentelor desfasurate cu ocazia or­­ganizarii Galei Internationale de Box Profesionist in data de 9 iulie 2011".
Contractul a fost incredintat conform OUG 34/2006 privind atribuirea con­tractelor de achizitie publica, a con­tractelor de concesiune de lucrari si a contractelor de concesiune de servicii.
Astfel, MDRT a prezentat "frunza" din brandul national turistic pe mai multe elemente din cadrul galei, ringul si arena de box, echipamentele boxerilor romani, pe biletele de acces, pe bannere, mash-uri, spoturi tv, pe internet etc.

Din totalul de 590.000 de euro reprezentand pretul expunerii pe elementele arenei, expunerea centrala a logo-ului turistic pe podeaua ringului costa 130.000 de euro. In ceea ce priveste expunerea brandului pe posturile de televiziune, pretul negociat cu organizatorul galei, firma Europlus Computers, a fost de 125.000 de euro, fara TVA, pentru ShowTime (in baza contractului de exclusivitate pe care Lucian Bute il are peste Ocean) si Pro TV International si de 140.000 de euro, fara TVA, pentru "cel putin doua televiziuni din tarile-tinta ale MDRT". Aceste date sunt inscrise la rubrica "Servicii de ex­pu­nere achizitionate de la organizatorul Galei de box profesionist in care va boxa Lucian Bute".
Prin contract, s-au stabilit tinte de audienta, adica un numar minim de telespectatori si minim de doua te­leviziuni din tarile de pe pietele-tin­ta principale din care Romania si-a propus sa atraga turisti.

×