x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătaie de joc și umilință pentru bolnavii de cancer

Bătaie de joc și umilință pentru bolnavii de cancer

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2023   •   08:00
Bătaie de joc și umilință pentru bolnavii de cancer
Sursa foto: Ca-ssis/Getty Images/iStockphoto

După ore bune de aşteptare, unii pacienţi au fost trimişi acasă din cauza lipsurilor de la Institutul Oncologic Bucureşti. În prezent, nu se găsesc două medicamente din spital, recunosc reprezentanţii unităţii medicale, ceea ce înseamnă că zeci de pacienţi sunt nevoiţi să-şi amâne citostaticele.

Potrivit Antena 3 CNN, bolnavii se plâng că sunt trimişi să cumpere chiar şi dispozitive medicale de la farmaciile din apropiere. Deşi probleme sunt aceleași și nu se rezolvă, tăcerea este aleasă de multe ori în defavoarea celor care se luptă să trăiască.

În urmă cu trei ani, doamna Augustina a fost diagnosticată cu o afecţiune oncologică la plămâni. Ultimele luni au fost însă cumplite pentru că a fost nevoită să-şi amâne tratamentul, iar boala s-a extins.

”Prima oară mi-au amânat tratamentul două luni. Și acum patru zile. Pentru mine înseamnă moarte curată dacă nu am tratamentul ăsta, pentru că depind de un tratament foarte scump și nu mi-aș permite să-l cumpăr cu bani cash. Am făcut un RMN cerebral și, din păcate, s-a dus și la cap”, a declarat Augustina Hristache.

Viaţa devine o loterie pentru bolnavii oncologici. Unii se plâng că de la Institutul Oncologic Bucureşti lipsesc periodic medicamente însă şi dispozitive medicale.

Săptămâna aceasta, mai mulţi bolnavi care au aştepatat să li administreze citostaticele, au fost trimişi acasă după ore bune de aşteptare.

Reprezentanţii unităţii medicale ne-au transmis că sunt 2 medicamente care lipsesc în acest moment din spital pentru că nu au fost aduse de distribuitori, însă asta înseamnă că zeci de pacienți sunt nevoiti să-și amâne citostaticele

Potrivit guvernului, recent s-au alocat 3, 5 miliarde de lei pentru programele de săntate, pentru plata farmaciilor şi a spitalelor.

×
Subiecte în articol: cancer citostatice institutul oncologic