x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UNITER: Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Radu Beligan va fi depus sâmbătă la TNB

UNITER: Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Radu Beligan va fi depus sâmbătă la TNB

20 Iul 2016   •   19:31
UNITER: Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Radu Beligan va fi depus sâmbătă la TNB
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

RADU BELIGAN a murit. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Radu Beligan va fi depus în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti sâmbătă, între orele 10,00 şi 13,00, iar înmormântarea va avea loc în aceeaşi zi la Cimitirul Bellu, a anunţat miercuri Uniunea Teatrală din România - UNITER. 

"Cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scena de teatru, Radu Beligan a încântat cu şarmul său inconfundabil timp de 79 de ani spectatorii care, după cum spunea Maestrul, 'm-au făcut ceea ce sunt'. Un actor unic, mentorul a zeci de generaţii, idolul a mii de spectatori, un adevărat simbol al artei teatrului, Radu Beligan a trăit pentru meseria lui, punând Teatrul pe primul plan. Un artist complet: actor de teatru, film şi radio, regizor, scriitor, profesor universitar, director de teatru, preşedinte de onoare al Institutului Internaţional de Teatru, membru al Academiei Române, Radu Beligan este o personalitate a Teatrului Mondial. Ne va rămâne mereu în amintire cu zâmbetul său dulce-amărui...", se arată într-un comunicat al UNITER. 

Actorul Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918 şi a murit miercuri la vârsta de 97 de ani. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: RADU BELIGAN A MURIT