Unul dintre Junii braşoveni, participant la o întrecere de aruncat buzduganul, organizată, duminică, la Pietrele lui Solomon, de Zilele Braşovului, şi-a accidentat prietena, după ce a ratat prinderea buzduganului şi acesta a lovit-o în cap pe fată, care a ajuns la spital.
Potrivit Mioarei Văitiş, directorul Ambulanţei Braşov, duminică, în jurul orei 14.00, Serviciul de Ambulanţă Braşov a fost solicitat la Pietrele lui Solomon, la locul respectiv ajungând imediat un echipaj al Salvării şi un echipaj de Poliţie, fata fiind dusă la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean Braşov.
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că Junele care a participat la competiţia de aruncat buzduganul şi-a lovit, din greşeală, prietena în cap. Tânărul a aruncat buzduganul în sus, dar nu a reuşit să îl mai prindă, iar obiectul din metal şi cu o greutate de aproape două kilograme, a lovit-o în cap pe prietena acestuia, aflată în apropiere.
Fata a fost dusă de urgenţă la spital, unde i s-au acordat îngrijiri, în prezent fiind în afara oricărui pericol.
"Pacienta a fost adusă la urgenţe pentru a i se acorda îngrijiri, fiind lovită la cap. Este conştientă, fiind vorba despre un incindet minor", a declarat Văitiş.
Potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, fata nu a făcut nicio plângere împotriva tânărului.
"Fiind vorba despre un incident şi pentru că nu a fost rănită grav, fata nu a făcut nicio plângere împotriva prietenului ei şi probabil nu va face asta. În cazul în care, totuşi, va face o plângere, vom demara cercetări în acest caz", a spus Naghi.
Aruncatul cu buzduganul este ultima etapă a Paradei Junilor, care se desfăşoară la Pietrele lui Solomon, din municipiul Braşov. La Pietrele lui Solomon, junii scheieni se întrec în îmblânzirea cailor nărăvaşi, aruncaera buzduganului în aer şi apoi chefuiesc jucând hora şi ospătându-se cu mici şi bere.
Mii de turişti şi localnici au umplut străzile Braşovului, duminică, începând cu orele 11.00, când Junii Braşovului, continuând tradiţia de câteva sute de ani, au coborât în Cetate, călare pe cai sau în trăsuri frumos împodobite cu panglici, ciucuri şi ghirlande de flori.
Mediafax
Citește pe Antena3.ro