x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valeriu Gheorghiță: 500.000 de locuri noi de vaccinare, din 15 februarie. Miercuri se încarcă primele locuri

Valeriu Gheorghiță: 500.000 de locuri noi de vaccinare, din 15 februarie. Miercuri se încarcă primele locuri

09 Feb 2021   •   16:28
Valeriu Gheorghiță: 500.000 de locuri noi de vaccinare, din 15 februarie. Miercuri se încarcă primele locuri
Sursa foto: Hepta

Aproximativ 500.000 de locuri noi de vaccinare vor fi disponibile din 15 februarie, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță. Primele locuri, circa 200.000, vor fi încărcate miercuri.

„Vor fi aproximativ 500.000 de locuri disponibile începând cu 15 februarie până la sfârșitul lunii martie pentru aceste 180 de cabinete de vaccinare. Din punct de vedere al locurilor care devin eligibile pentru programare în fiecare județ, ori de câte ori vor deveni disponibile noi vom anunța oficial acest lucru. Pe lângă aceste 180 de centre , așa cum am spus și data trecută sau cu alte ocazii, intenționăm ca din a doua jumătate a lunii martie – fiindcă am reevaluat numărul de doze disponibile în luna martie, exceptând programările deja făcute pentru prima doză și rapel – excedentul de doze ne va permite deschiderea a aproximativ 200 de cabinete de vaccinare noi în care vor fi distribuite vaccinuri de la Pfizer în mod deosebit și probabil vaccinuri de la Moderna, ceea ce ne va asigura aproximativ 12.000 de persoane noi zilnic vaccinate. Ceea ce înseamnă că programarea lor se poate deschide începând cu prima parte a lunii martie. După 1 martie se pot face programări în aceste centre pe care urmează să le deschidem din a doua jumătate a lunii martie”, a sus Valeriu Gheorghiță.

Acesta a afirmat că toate aceste termene vor fi comunicate oficial, astfel încât persoanele să nu stea zilnic să caute alte locuri disponibile.

În prezent nu sunt alte locuri disponibile la nivelul județelor, dar ele pot apărea atunci când o persoană își anulează din diverse motive programarea, a mai precizat acesta.

„Sunt situații punctuale, iar din acest punct de vedere practic încercăm să găsim o modalitate prin care să fie afișate fără să te programezi, numărul de locuri libere în centrele de vaccinare. Practic, să nu fii nevoit să îți faci un cont pentru a vedea câte locuri libere sunt disponibile într-un centru de vaccinare și să poată fi vizualizate de la început”, a mai spus Gheorghiță.

Întrebat câte locuri de vaccinare vor fi introduse miercuri, Gheorghiță a spus că „în jur de 200.000 de locuri”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță vaccin anti-covid