x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verdict - Patriciu, inca o data liber

Verdict - Patriciu, inca o data liber

02 Iun 2005   •   00:00

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ieri ca Parchetul General a gresit chiar actul prin care cerea, acum o saptamana, arestarea omului de afaceri. Dinu Patriciu a fost sustinut la Curtea de Apel de o serie de fruntasi liberali si de diplomati ai Ambasadei SUA.

  • de MIRUNA PASA
  • OBSERVATOR

  • DISCULPARE. Patronul Rompetrol a sustinut in fata instantei ca afacerile sale ofera tarii aproximativ 7% din buget
    Curtea de Apel Bucuresti a judecat ieri recursul prin care Parchetul General contesta eliberarea omului de afaceri Dinu Patriciu. Dupa cateva ore de dezbateri si deliberari magistratii au stabilit ca nu pot discuta fondul problemei, adica libertatea sau incarcerarea lui Patriciu, din cauza faptului ca procurorii au incalcat, inca de acum o saptamana, procedura penala.
    Altfel spus, vinerea trecuta Parchetul General a cerut tribunalului arestarea lui Dinu Patriciu printr-un act nul. Asa ca judecatorii au retrimis ieri dosarul pe masa procurorilor, pentru ca acestia sa refaca actele lipsite acum de valabilitate. Dupa o saptamana extrem de incordata in cazul Petromidia, dupa o retinere extrem de controversata a lui Patriciu si dupa o eliberare care i-a infuriat pe procurori, lucrurile se intorc practic in locul din care au plecat. Motivul: din cauze neclare cei doi procurori anchetatori nu au respectat forma actelor pe care le aveau de facut. Cel putin asa a decis Curtea de Apel Bucuresti.

    ACUZE/APARARI. Cu toate acestea reprezentantul Parchetului a cerut ieri instantei sa dispuna arestarea omului de afaceri invocand gravitatea faptelor de care acesta este acuzat, in legatura cu privatizarea si administrarea rafinariilor Petromidia si Vega Ploiesti.

    Dinu Patriciu a fost sprijinit ieri la Curtea de Apel si de colegii de partid. Inca de dimineata, pe holurile instantei si-au facut aparitia Ludovic Orban, Crin Antonescu, Teodor Melescanu. Ei au sustinut ca au venit din spirit de solidaritate si pentru ca retinerea si audierea colegului lor li s-au parut abuzive. Au precizat insa ca nu discuta vinovatia sau nevinovatia omului de afaceri, pentru ca asta este treaba justitiei. Aparatorii lui Patriciu au acuzat Parchetul de mai multe incalcari ale legii si ale dreptului a aparare. Ei au pledat pentru cercetarea in libertate a clientului si pentru ca aceasta este starea de normalitate a unei anchete.

    In ultimul sau cuvant omul de afaceri a spus instantei ca nu a incalcat niciodata legea si ca afacerile sale ofera tarii aproximativ 7% din buget. "Sunt mandru ca sunt capitalist in aceasta tara si sper ca prin hotararea dumneavoastra sa ma lasati sa fiu mandru in continuare", s-a adresat Patriciu judecatorilor.

    ×
    Subiecte în articol: observator patriciu