x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viaţa n-a avut prioritate!

Viaţa n-a avut prioritate!

de Mara Raducanu    |    16 Iun 2009   •   00:00
Viaţa n-a avut prioritate!
Sursa foto: Mihaela Leta/AGERPRES

Vară, soare, plajă... Urmează perioada concediilor şi din ce în ce mai multe plecări din Bucureşti spre destinaţii de vacanţă. Într-un cuvânt, aglomeraţie şi nervi în trafic. Aşa s-a întâmplat şi săptămâna trecută şi se va întâmpla la fel şi cu următoarea...



Şi povestea va continua la nesfârşit. Iar bilanţul rutier din această săptămână stă mărturie: 70 de accidente rutiere, 50 de răniţi şi 14 morţi.

Conducerea imprudentă, viteza excesivă şi traversarea neregulamentară s-au numărat printre principalele cauze ale accidentelor. Dorinţa de a ajunge cât mai repede la destinaţia de vacanţă şi de a se bucura de timpul liber, i-a făcut pe mulţi conducători auto să uite că, nerespectarea regulilor de circulaţie pune în pericol atât propria viaţă, cât şi a celor dragi.

VIEŢI FURATE
Tragedie rutieră ieri dimineaţă pe DN 2.
Circulaţia a fost blocată ore bune, între localităţile Munteni Buzău şi Căzăneşti - Ialomiţa - din cauza unui accident de circulaţie în care au murit cinci persoane. Asta după ce conducătorul autoturismului a pierdut controlul maşinii, a părăsit suprafaţa carosabilă şi s-a izbit de un copac. În urma impactului, toate cele cinci persoane aflate în autoturism şi-au pierdut viaţa.

Tot duminică noapte, în centrul oraşului Cluj-Napoca a avut loc un alt accident rutier. Cinci oameni au ajuns la spital, dintre care doi pietoni, după ce două maşini s-au ciocnit violent într-o intersecţie circulată din oraş. Impactul a fost atât de puternic, încât unul dintre autoturisme a fost aruncat pe o stradă, din apropiere. Potrivit oamenilor legii, de vină pentru accident ar fi unul dintre şoferi care s-a urcat băut la volan şi nu a acordat prioritate.

Şirul accidentelor continuă şi tot duminică, în Capitală un tânăr pare să fi confundat maşina cu o barcă. Acesta s-a urcat la volan, a călcat pedala de acceleraţie până la podea şi s-a trezit direct pe fundul apei, în Dâmboviţa. Partea bună e că băiatul a scăpat teafăr, însă urmează a fi tras la răspundere de proprietarul autoturismului.

Noi nu vă facem recomandări - le lăsăm în seama poliţiştilor - însă, nu uitaţi că un minut în plus în trafic, oricât de enervant ar părea, înseamnă o viaţă salvată.


Bilanţ evenimente rutiere: 12-14 iunie
Vineri - 25 de accidente, trei morţi, 24 de răniţi grav
Sâmbătă - 21 de accidente grave, doi morţi, 24 de răniţi
Duminică - 24 de accidente, nouă morţi, 21 de răniţi




Buletin rutier
MUŞCĂTURI ÎN TRAFIC
Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost muşcat de un şofer, după ce au avut o altercaţie în trafic, în urma unei depăşiri neregulamentare.
Dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi a declarat ieri că şoferul ghinionist a fost muşcat în zona intercostală, plaga necesitând suturarea locală. "Nu a fost nimic grav, ci doar extrem de ciudat. Până acum nu ne-am mai confruntat cu un astfel de caz, mai ales că pacientului îi lipsea o bucată de piele".

Acesta nu este primul caz de acest fel înregistrat în judeţul Iaşi. Un bărbat din Roşcani a fost muşcat de prietenul de pahar. El a rămas fără o falangă de la un deget şi a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală.

ŞOFER BĂUT, LA VOLANUL UNUI AUTOCAR
Poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Buzău au efectuat în ultimele 48 de ore, 207 testări cu aparatul "Drager", cinci conducători auto, între care şoferul unui autocar cu 40 de elevi, fiind depistaţi băuţi. Un şofer profesionist, în vârstă de 40 de ani, din judeţul Vrancea, conducea un autocar în care se aflau 40 de copii, plecaţi în excursie spre Sinaia.

Acesta a fost găsit cu o concentraţie alcoolică de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au scos autocarul în afara părţii carosabile şi au contactat firma de transport, ai cărei reprezentanţi au trimis un alt conducător auto, pentru a continua cursa.

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE PE E 70
Circulaţia rutieră se închide astăzi, între orele 6:30-8:30 pe E 70 (Bucureşti-Alexandria) în zona comunei Drăgăneşti Vlaşca, pentru efectuarea unor lucrări la trecerea de nivel cu calea ferată Giurgiu-Videle. În acest interval orar traficul rutier din zonă va fi deviat în ambele sensuri pe o rută ocolitoare ce trece prin localităţile Comoara şi Târnava. De asemenea, în zilele de 17 şi 18 iunie se vor institui restricţii de circulaţie în aceeaşi zonă de la trecerea peste calea ferată, pe câte un sens, traficul făcându-se alternativ.

×
Subiecte în articol: trafic