x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara se temea că în loc de mită, o să ia ţeapă. Vezi filmul unui dublu flagrant pus la cale de DNA. Cătălin Şerban, arestat preventiv 29 de zile

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara se temea că în loc de mită, o să ia ţeapă. Vezi filmul unui dublu flagrant pus la cale de DNA. Cătălin Şerban, arestat preventiv 29 de zile

16 Mar 2012   •   13:41
Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara se temea că în loc de mită, o să ia ţeapă. Vezi filmul unui dublu flagrant pus la cale de DNA. Cătălin Şerban, arestat preventiv 29 de zile

UPDATE 20:03 - Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri seara arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a vicepresedintelui Curtii de Apel Timisoara, Catalin Serban, sub acuzatia de trafic de influenta, respectiv ca a primit 50.000 de euro, pentru a interveni in a fi solutionat favorabil un proces.

Decizia de vineri poate fi contestata la Inalta Curte de Apel Bucuresti.

Procurorii anti-coruptie, care l-au retinut, ieri pe vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, acuzat ca a luat 50.000 de euro mita pentru o solutie favorabila intr-un proces, i-au oprit initial pe cei care au dat mita, in drumul lor catre judecator si le-au recomandat sa isi urmeze drumul, pentru ca flagrantul sa poata fi facut, informeaza pressalert.

Consilierul judetean PDL, Iacob Chisarau, cel care se intelesese cu judecatorul Catalin Serban sa-i dea 50.000 de euro pentru o solutie favorabila intr-un proces, urma sa livreze banii in centrul Timisoarei, in apropierea unui mall, unde il astepta sotia vicepresedintelui Curtii de Apel.

Chisarau, care se afla intr-un automobil alaturi de comisarul Nicolae Sava, seful Politiei Moldova Noua si o femeie, au fost opriti de politisti si procurorii anti-coruptie in jurul orei 16.30, pe DN 57.

Comisarul Nicolae Sava si-a aratat legitimatia, incercand sa intimideze agentii care au oprit automobilul, insa, atat acesta, cat si Chisarau si femeia care ii insotea, au fost pusi la pamant si incatusati.

In automobil au fost gasiti cei 50.000 de euro, pregatiti pentru a fi dati ca mita judecatorului Catalin Serban.

Pentru a beneficia de o sentinta mai blanda, cei trei au fost de acord, la recomandarea procurorilor, sa isi continue drumul si sa dea banii judecatorului, stiind ca va urma un flagrant.

Chisarau s-a intalnit cu sotia judecatorului in apropierea mall-ului din Timisoara. Aceasta nu a luat banii acolo, ci a mers impreuna cu Chisarau, comisarul Sava si femeia care ii insotea intr-un apartament, unde astepta si vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara.

In convorbirile monitorizate ale judecatorului cu sotia sa, cea din urma isi exprimase temerea, pe parcursul zilei de ieri, ca PDL-istul le va "da teapa". Un alt motiv de nemultumire a fost ca acesta a adus doar 50.000 de euro, dat fiind ca judecatorul solicitase 60.000 de euro pentru solutia favorabila.

Valentin Chisarau s-a aflat din anul 2009 la conducerea societatii de stat SC Moldomin SA, din Moldova Noua, care se ocupa cu exploatarea minereului de cupru, informeaza presslaert. Intre timp, societatea a ajuns in faliment. Ca lichidator al societatii a fost numita o societate elvetiana, controlata de un cetatean elvetian de origine sarba, apropiat al lui Chisarau.

In cazul dosarului de faliment, statul roman reprezentat de Finantele Publice a solicitat inlocuirea lichiditatorului Moldomin si sistarea in orice modalitate a vanzarii bunurilor societatii. In ambele cazuri solicitarile au fost respinse si atacate cu recursuri. Doua dintre recursuri au fost judecate de completul de la Curtea de Apel Timisoara si in ambele situatii acestea au fost respinse.

×