x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat: Vaccinarea anti-COVID rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă

Raed Arafat: Vaccinarea anti-COVID rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă

20 Ian 2022   •   14:00
Raed Arafat: Vaccinarea anti-COVID rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat sustine ca vaccinarea anti-COVID rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă, intrarea în spital şi mai ales decesul.

"Vaccinarea rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă, intrarea în secţia de ATI, intrarea în spital şi mai ales decesul. Am văzut că, din păcate, dintre persoanele tinere care au decedat în ultimele 24 de ore niciuna nu era vaccinată, iar procentul celor care decedează, dintre cei care sunt la ATI, sunt în mare majoritate persoane nevaccinate, situaţie ce putea să fie prevenită, dacă erau vaccinaţi", a explicat seful DSU, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. 

Conferință de presă privind evoluția pandemiei de Covid-19 și a procesului de vaccinare

Șeful DSU a mai precizat că nu se pune problema ridicării restricțiilor în România în momentul de față. 

„Riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva își asumă un astfel de impact. Acum rămânem foarte precauți. Încă nu credem că am ajuns la vârf ca să vedem impactul. Țările care au trecut la relaxare au avut deja vârful care a însemnat sute de mii de cazuri, acum au început să scadă.

E clar că ne aflăm pe o pantă ascendentă cu un număr tot mai mare de cazuri, dar cu o proporție scăzută a cazurilor severe.

Nu se pune problema ridicării măsurilor, care oricum în România sunt mult mai permisive decât în alte țări”, a mai declarat Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat