x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viitura - Alerta pe Dunare

Viitura - Alerta pe Dunare

de Magda Colgiu    |    09 Apr 2006   •   00:00
Viitura - Alerta pe Dunare

Viitura asteptata pe Dunare l-a pus in alerta si pe presedintele Bases-cu, care s-a deplasat ieri in Tulcea si Galati.

Viitura asteptata pe Dunare l-a pus in alerta si pe presedintele Basescu, care s-a deplasat ieri in Tulcea si Galati.

Situatia in Delta Dunarii este controlabila de catre autoritati, iar inundatiile la momentul viiturii pe Dunare nu vor atinge cote dramatice, a declarat ieri la Tulcea presedintele Traian Basescu, aratand ca si populatia are "un alt fel de pregatire" pentru astfel de situatii. Basescu a spus ca autoritatile centrale si cele locale sunt pregatite sa-si indeplineasca obligatiile prevazute de lege, pentru a-i proteja pe cetateni si a-i sprijini, daca este necesar. "Vizita mea aici vrea sa fie un semnal ca zona este in atentie", a mai afirmat presedintele.

STARE DE URGENTA. Auto-ritatile iau masuri fara precedent pentru prevenirea inundatiilor. Ministrul Vasile Blaga a anuntat ca incepand de astazi va fi instituita starea de urgenta de gradul I in localitatile limitrofe fluviului. Astfel, ministerele si agentiile cu atributii in domeniu pregatesc deja materialele si echipamentele de interventie, inclusiv elicoptere, iar prefectii inventariaza mijloacele de interventie mecanizate ale tuturor agentilor economici, pentru a putea interveni in cazul producerii unor inundatii. In caz de nevoie, populatia va fi evacuata. Blaga a dat dispozitie ca toate constructiile ilegale de pe malul Dunarii sa fie demolate.

Premierul Calin Popescu Tariceanu efectueaza astazi o vizita la Galati si va survola judetele Calarasi, Ialomita, Braila si Galati pentru a evalua daunele produse de ape. Peste 100 de localitati din Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Constanta si Tulcea sunt amenintate de viitura care a afectat pana acum Cehia si Ungaria.

×
Subiecte în articol: observator