x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volgograd în haos. Piaţa roşie din Moscova, evacuată

Volgograd în haos. Piaţa roşie din Moscova, evacuată

30 Dec 2013   •   11:44
Volgograd în haos. Piaţa roşie din Moscova, evacuată
UPDATE: Suspiciunea de atac terorist din Piata Rosie s-a dovedit o alarma falsa. Femeia care lasase un pachet suspect si fugise a fost retinuta de fortele de ordine. Pachetul suspect nu cotinea substante periculoase.

---------------

Al doilea atentat terorist din Volgograd, produs azi dimineata la ora 8.30, a provocat moartea a 15 persoane si a declansat haosul in orasul de un milion de locuitori de pe Volga. Transportul in comun este practic paralizat conform unor surse locale, oamenii preferind mersul pe jos si automobilul.

Putin a convocat o reuniune de urgenta a responsabililor de securitate si din guvern. Seful FSB a fost trimis la Volgograd potrivit site -lui Vocea Rusiei.

O alerta s-a declansat si in centrul Moscovei, in Piata rosie, din cauza unui pachet suspect. Accesul in piata a fost oprit.

Au fost identificati si autorii primului atentat care a produs zeci de victime in gara centrala din Volgograd. Femeia sinucigasa,nascuta in 1987, era sotia unui sef al miscarii separatiste din Daghestan, ucis in luptele cu fortele de securitate rusesti. Ea ar fi fost ajutata de un barbat de origine slava potrivit anchetei. Atentatele sunt puse in legatura cu apropiata deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci . c.dan

×
Subiecte în articol: atentat rusia volgograd