x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vreme capricioasă

Vreme capricioasă

02 Feb 2009   •   00:00

Maxima: 9°C ● Minima:  –6°C
Astăzi în ţara noastră se vor întâlni aproape toate fenomenele meteorologice: de la burniţe slabe, în Crişana, până la ninsori, în Moldova. În Capitală, cerul va fi noros, iar maxima va fi de 6°C.  



COMENTARIU
Ca urmare a pătrunderii unui aer mai rece prin Câmpia Panonică, regimul termic din zona geografică a României a devenit normal pentru această lună de iarnă, iar presiunea atmosferică a crescut. Presiunea va creşte şi în bazinul vestic al Mării Negre, iar circulaţia aerului, predominant nordică la limita inferioară a atmosferei, va fi orientată dinspre mare spre uscat, aducând un oarecare bagaj de umezeală în apropierea suprafeţei solului. Această umezeală aduce cu ea nori joşi, de tip stratiform, ceaţă, burniţe sau fuguieli şi foarte puţin soare. Dinspre Marea Mediterană va pătrunde aer cald, în altitudine mai întâi, şi, în acest fel, temperatura va fi în creştere la deal şi la munte, în regiunile situate în interiorul arcului carpatic, apoi în Bărăgan şi în partea continentală a Dobrogei. O creştere de temperatură va fi peste tot, dar în Câmpia Română, Podişul Moldovei şi Câmpia Jijiei, aceasta fiind destul de mică de la o zi la alta şi de la o noapte la alta. Asta din cauza vântului, ce va fi orientat dinspre mare spre uscat, nefiind cel mai favorabil în a înlocui masa rece de la sol. (meteorolog Romica Jurca)

Bucureşti
Centru: max.: 6°C ● min.: 1°C
Periferie: max.: 5°C ● min.: 0°C

●Azi (luni):
Cerul va fi noros, iar vântul va sufla în general slab. Presiunea atmosferică va scădea uşor spre sfârşitul intervalului.

● Mâine (marţi):
Cerul va fi noros şi vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Pre­siu­nea atmosferică va scădea. Maxima: 5°C; minima: 1°C.

● Poimâine (miercuri):
Valorile de temperatură vor fi mai ridicate decât cele normale pentru început de februarie. Cerul va fi parţial noros, favorabil trecător ploii slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Mai ales la orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţă. Maxima: 9°C; minima: 3°C.

La munte
● Azi (luni):

Vremea se va încălzi uşor. Cerul va prezenta unele înnorări, iar în cursul nopţii, în Munţii Banatului, pe arii restrânse, se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensi­ficări pe creste.

● Mâine (marţi):

Vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va prezenta înnorări temporare şi pe arii restrânse, mai ales în Carpaţii Meridionali, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

● Poimâine (miercuri):
Valorile de temperatură vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie local în Munţii Banatului şi izolat în restul zonei montane. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Dimineaţa, pe văi şi în depresiuni izolat va fi ceaţă.

Prognoză în Europa
Cerul va fi noros în cea mai mare parte a Europei, exceptând Peninsula Scandinavă şi Polonia, unde vremea va fi în general frumoasă. Vor cădea precipitaţii sub formă de ploa­ie în Franţa, Spania, Portugalia, Elve­ţia, Italia şi Grecia, mixte în Arhipe­lagul Britanic, Belgia, Olanda, zona Munţilor Alpi şi a Munţilor Pirinei şi doar ninsori în nordul Rusiei. În nordul Italiei, unde nu sunt excluse des­căr­cări electrice, şi în zona Mun­ţi­lor Alpi, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, exceptându-le pe cele din extremitatea de răsărit, unde va fi slab şi moderat, iar dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă, asociată izolat şi trecător cu burniţe sau cu fulguieli. Temperatura aerului va fi în creştere îndeosebi în vestul, sud-vestul şi sudul continentului. Presiunea atmosferică nu va avea varia­ţii im­portante. (meteorolog Romica Jurca)

×
Subiecte în articol: cerul vantul meteo