x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Weekend canicular

Weekend canicular

16 Iul 2010   •   00:00
Weekend canicular

În prima zi de weekend, indicele de confort termic va depăşi pragul critic cu aproximativ 80 de unităţi. Temperaturile ridicate vor continua să dea bătăi de cap românilor şi duminică. Meteorologii au anunţat temperaturi extrem de ridicate în ambele zile.



După vremea severă adusă de ploile torenţiale, iese soarele. Iese însă aducând valori termice la limita caniculei mai ales în Câmpia de Vest, în Bărăgan şi estul Moldovei, unde mercurul va arăta vineri la amiază valori de 34-35 de grade.

Ceva mai răcoare va fi pe litoral unde maximele vor fi de aproximativ 28 de grade.

Cât priveşte ploile, se mai anunţă averse vineri seară mai ales în centru ţării, ca şi în sud şi est şi zonele de deal şi de munte, dar este vorba de ploi locale şi temporare, e drept, însoţite de descărcări electrice şi vânt.

Atenţie însă, meteorologii avertizează: în zonele de câmpie, indicele de confort termic va depăşi sâmbătă pragul critic de aproximativ 80 de unităţi, anunţă realitatea.net.

Sâmbătă este cald în cea mai mare parte a ţării. Dinsconfortul termic va fi cuvântul de ordine, mai ales în oraşele din Câmpia de Vest, unde aşteptăm 35, dacă nu chiar 36 de grade la Oradea şi Timişoara, iar în Capitală, soare nestingherit de nori, şi 34 de grade.

Duminică vremea se menţine extrem de caldă, maximele ating din nou valori de la 28 la 36 de grade, cu o maximă de 34 de grade şi în Bucureşti. Ploile nu lipsesc, dar sunt doar izolate şi mai mult pe la munte, unde nu sunt excluse, de alfel, nici descărcările electrice.

×
Subiecte în articol: meteo