x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ACL pregăteşte o moţiune de cenzură

ACL pregăteşte o moţiune de cenzură

de Agerpres    |    31 Aug 2014   •   16:04
ACL pregăteşte o moţiune de cenzură

Alianţa Creştin Liberală va veni în noua sesiune parlamentară cu o moţiune cenzură, tema concretă urmând a fi discutată chiar luni în şedinţa conducerii alianţei, a anunţat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, liderul liberalilor, Klaus Iohannis.

"Am stabilit câteva priorităţi parlamentare pentru următoarele săptămâni. Vom avea moţiune de cenzură. Nu vreau să intru în foarte multe detalii. Avem şi multe iniţiative legislative care sunt în lucru iar altele sunt pregătite pentru a fi înaintate de colegii noştri fie din Cameră, fie din Senat. Prima se referă la intabulare, prima intabulare e foarte problematică pentru mulţi proprietari. Ca urmare, ar trebui să fie gratuită. O altă iniţiativă legislativă este cea a votului românilor din străinătate. Foarte mulţi români locuiesc în străinătate. Acolo practica ne arată ca sunt prea puţine secţii de votare şi de multe ori în alte locuri unde trăieşte diaspora românească. Pentru a veni în sprijinul românilor care locuiesc în străinătate este iniţiativa pe votul prin corespondenţă. Credem că astfel toţi românii vor putea să participe în mod decent la alegeri, putând să îşi pună votul de câte ori va avea loc un scrutin electoral", a spus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale.

Prezent la conferinţa de presă, liderul PDL, Vasile Blaga, a spus la rândul său că "o moţiune de cenzură este în primul rând un mesaj politic foarte clar".

"Dacă pesediştii sunt corecţi cu ei înşişi, această moţiune ar trebuie să treacă, pentru că în 2005, când la putere era Alianţa Dreptate şi Adevăr, atunci datorită măsurilor pe care le-am luat, ei au spus 'în sfârşit, în România, reforma în administraţie a decolat'. Se refereau la un pachet de legi. Întotdeauna aceste legi au trecut cu unanimitate de voturi", a afirmat Blaga.

Potrivit acestuia, alte iniţiative legislative ale ACL vizează reducerea TVA cu cinci puncte procentuale. El a subliniat că în prezent 'evaziunea fiscală a atins cotele cele mai alarmante'.

"Un proiect de lege pe care îl vom depune va fi cel legat de reducerea TVA de la 24%, cât este acum, la 19%, în două trepte, una de 2%, de la 1 ianuarie 2015, şi cu 3% de la 1 ianuarie 2016. Până la urmă nu este suficientă reducerea contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate. Este binevenită această măsură, dar nu ştiu dacă Ponta îşi doreşte cu adevărat. Trebuie luate şi alte măsuri pentru a crea condiţii pentru angajatori să poată să crească şi să dezvolte locuri de muncă. Cea mai mare problemă o reprezintă locurile de muncă", a spus Vasile Blaga.

×