x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Administratie - Coalitia contra Basescu

Administratie - Coalitia contra Basescu

de Monica Iordache Apostol    |    Oana Stancu Zamfir    |    12 Oct 2005   •   00:00
Administratie - Coalitia contra Basescu

Liderii Coalitiei au ignorat parerea presedintelui Traian Basescu in privinta schimbarii presedintilor de consilii judetene si si-au mentinut decizia de a modifica Legea administratiei publice

Liderii Coalitiei au ignorat parerea presedintelui Traian Basescu (foto) in privinta schimbarii presedintilor de consilii judetene si si-au mentinut decizia de a modifica Legea administratiei publice, astfel incat acestia sa poata fi inlocuiti imediat cu jumatate plus unu din voturile consilierilor. "Modificarea legii se va realiza fie prin ordonanta de urgenta, fie prin vot final la Senat asupra proiectului aflat acolo", a declarat ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu.

AMENINTARE. Reuniunea Coalitiei a fost precedata de o sedinta a Comitetului Executiv al PNL, in care liberalii l-au criticat iar pe Basescu pentru ca le-a contrazis intentia de a-i schimba imediat pe sefii pesedisti ai consiliilor judetene. In sedinta, Bogdan Olteanu s-a plans ca presedintele lipseste Coalitia de un mijloc de constrangere la adresa PSD, prin care ar putea urgenta schimbarea presedintilor celor doua Camere parlamentare. De altfel, Olteanu s-a grabit sa anunte, dupa reuniunea Coalitiei, ca democratul Radu Berceanu a pledat pentru introducerea pe ordinea de zi a Senatului a proiectului de lege referitor la sefii consiliilor judetene daca intelegerea cu Opozitia, privind adoptarea regulamentului acestei Camere pana la sfarsitul saptamanii viitoare, nu va fi respectata.

DECIZIE POLITICA. Surse din PD recunosc ca luni seara s-a luat decizia schimbarii imediate a sefilor de CJ. Oficial insa, liderii PD se feresc sa dea un raspuns ferm, data fiind declaratia lui Traian Basescu pe aceasta tema. "PD este fara echivoc pentru majoritatea simpla in privinta numirii si revocarii presedintilor de consilii, asa cum a si fost stabilit in acordul din 10 august. Momentul aplicarii urmeaza sa fie stabilit impreuna cu colegii din Coalitie", ne-a declarat presedintele executiv al PD, Adriean Videanu. Liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, declara si el ieri ca termenul aplicarii "e o chestiune politica". (Monica Iordache, Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic