x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Afganistan: Tomac cere convocarea unei sesiuni plenare extraordinare a Parlamentului European

Afganistan: Tomac cere convocarea unei sesiuni plenare extraordinare a Parlamentului European

16 Aug 2021   •   10:50
Afganistan: Tomac cere convocarea unei sesiuni plenare extraordinare a Parlamentului European

Europarlamentarul Eugen Tomac anunță că a solicitat președintelui Parlamentului European convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a dezbate și analiza situația din Afganistan și rolul Uniunii Europene în soluționarea acestei crize.

„Situația din Afganistan obligă ONU și toți decidenții din NATO să-și întrerupă vacanța urgent”, afirmă Tomac, într-o postare pe Facebook.

El apreciază că, după două decenii de prezență militară a trupelor aliate, „se pare că această țară este un tărâm fără sfârșit”.

„În aceste condiții, se impun rapid noi strategii militare și politice pentru a salva civilii nevinovați care, în cel mai fericit caz, vor lua calea migrației, dacă vor apuca să scape din ghearele celor care deja au întocmit registre ale „trădătorilor”, adaugă Tomac.

Europarlamentarul român seste rezervat cu privire la potențiala strategie pe care o va adopta Uniunea Europeană.

„Aici rolul Turciei devine din nou esențial pentru a menține un minim echilibru și control la frontierele Uniunii Europene”, a completat el, făcând astfel trimitere la cooperarea dintre UE și Ankara cu privire la controlul crizei migrației din Orientul Mijlociu. Am solicitat Președintelui Parlamentului European convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a dezbate și analiza situația din Afganistan și rolul Uniunii Europene în soluționarea acestei crize“, conchide Eugen Tomac.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Eugen Tomac