x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie se încheie sâmbătă dimineața

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie se încheie sâmbătă dimineața

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2024   •   21:00
Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie se încheie sâmbătă dimineața

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie se încheie sâmbătă, la ora 07.00, iar AEP le reamintește competitorilor să nu continue propaganda electorală. Votarea se va încheia luni, ora 08:00, ora României, odată cu închiderea secțiilor de pe Co.asta de Vest a Americii de Nord

„Având în vedere că mâine, 8 iunie 2024, ora 07:00, se încheie campania electorală pentru alegerile membrilor din România în Parlamentul European și pentru alegerile autorităților administrației publice locale din 9 iunie 2024, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) le reamintește competitorilor electorali că trebuie să respecte prevederile legale în vigoare și să nu continue propaganda electorală. Totodată, Autoritatea Electorală Permanentă le dorește mult succes tuturor candidaților la alegerile din 9 iunie și îi îndeamnă să contribuie la desfășurarea în cele mai bune condiții a zilei votului, astfel încât întregul proces electoral să răspundă așteptărilor democratice ale cetățenilor”, potrivit unui comunicat de presă.

La alegerile din 9 iunie, vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.955 de secții de votare, iar în străinătate 915 secții de votare.

Startul votării la aceste alegeri se dă în străinătate, primele secții de votare fiind deschise în Auckland, Noua Zeelandă, sâmbătă, 8 iunie 2024, la ora 22:00, ora României.

În țară, votarea la cele 18.955 de secții începe duminică, 9 iunie 2024, ora 07:00 și se încheie la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetățenii care, la ora 22:00, se află în sediul secției de votare, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot. Aceleași reguli privind programul secțiilor de votare se aplică și la cele organizate în străinătate.

Votarea în străinătate se va încheia luni, 10 iunie 2024, ora 08:00, ora României, odată cu închiderea secțiilor organizate pe Coasta de Vest a Americii de Nord.

Datele privind prezența la vot vor putea fi vizualizate în timp real, odată cu deschiderea primelor secții de votare din străinătate, prin afișarea pe pagina de internet a Autorității Electorale Permanente - https://prezenta.roaep.ro, pentru fiecare secție de votare, a numărului de alegători care s-au prezentat la vot, pentru fiecare scrutin în parte.

Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secțiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeași pagină, imediat după încheierea acestora.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alegeri aep campania electorala