x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri pentru PE - Ungureanu, cap de listă la PNL

Alegeri pentru PE - Ungureanu, cap de listă la PNL

de Gabriela Antoniu    |    02 Iul 2007   •   00:00
Alegeri pentru PE - Ungureanu, cap de listă la PNL
Sursa foto: BOGDAN IURASCU/

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat ieri că fostul ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu va fi "numărul unu" pe lista de candidaţi liberali pentru Parlamentul European (PE), iar secretarul general al PNL, Dan Motreanu, şeful campaniei partidului pentru euroalegeri.


Anunţul a fost făcut după şedinţa BPC al partidului, care a avut loc la Braşov. Căt priveşte criteriile de alegere a candidaţilor PNL pentru europarlamentare, Tăriceanu a susţinut că aceştia trebuie să fie "capabili la nivel European" şi "cu o conduită ireproşabilă". Intrebat care va fi principalul adversar al PNL in campania pentru euroalegeri, Tăriceanu a răspuns că PSD.


VOT DE INCREDERE. Cu o seară in urmă, liberalii reuniţi in şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL au acordat un vot de incredere miniştrilor partidului. "Am pus problema susţinerii Cabinetului Tăriceanu de către Delegaţia Permanentă, iar votul a fost unul concludent - numai trei abţineri, restul in favoarea echipei", a declarat Tăriceanu. Potrivit unor surse liberale, la vot s-au abţinut Radu Stroe, Vlad Moisescu şi Ioana Costescu, vicepreşedintele PNL Sector 1. In ceea ce priveşte guvernarea, Tăriceanu a dat asigurări că va rămăne la Palatul Victoria cătă vreme nu va fi silit să facă "compromisuri". "Cota unică, de exemplu, dacă ni s-ar cere să renunţăm, sau dacă Parlamentul ar impune acest lucru, Guvernul demisionează", a mai precizat Tăriceanu. El a mai spus că relaţiile cu PD vor fi reluate in momentul in care democraţii vor fi conduşi de oameni care ştiu să se ţină de cuvănt.

×
Subiecte în articol: tariceanu politic pnl