x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alianta PNL-PD merge tot la vale

Alianta PNL-PD merge tot la vale

30 Mar 2005   •   00:00

Alianta PNL-PD incepe sa o ia usor in jos. Potrivit unui sondaj de opinie IMAS realizat in martie, Alianta conduce cu 54% in optiunile de vot, dar se afla in scadere fata de primele doua luni, cand detinea 66% si 58%.


  • de LAVINIA DIMANCEA
  • POLITIC
  • Daca duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlament, cu ce partid ati vota?

    Potrivit sondajului IMAS, realizat in perioada 11-18 martie, Alianta PNL-PD ar fi votata la alegerile parlamentare de 54% din cei chestionati, dupa ce in luna februarie detinea 58%, iar in ianuarie, 66%. PSD se afla in schimb pe o panta ascendenta, fiind creditat cu 28% din intentiile de vot, fata de 24% in februarie si 19% in ianuarie. Pe locurile urmatoare se situeaza PRM cu 9%, procent pe care il avea si in februarie, si UDMR cu 5%, care creste cu un procent fata de luna precedenta. In acelasi timp, pentru un alt partid s-au pronuntat 4% din cei intervievati. Se remarca totodata ca numarul indecisilor si al celor care nu voteaza a crescut si el, acesta fiind de 17% fata de 15,3%, cat se inregistra in februarie, si 12,2% in ianuarie.

    INCREDERE. Personalitatea care se bucura de cea mai mare incredere in randul populatiei este presedintele Traian Basescu - 58%, in scadere fata de primele doua luni ale anului, cand avea 73%, respectiv 63%, urmat de premierul Calin Popescu Tariceanu - 48%, care scade si el de la 64% in ianuarie si 54% in februarie. Urmeaza, in topul personalitatilor care se bucura de incredere, fostul ministru de Externe, Mircea Geoana - 40%, liderul PSD Adrian Nastase - 31%, presedintele interimar al PD, Emil Boc - 27%, senatorul PSD Ion Iliescu - 26%, liderul PPRM Corneliu Vadim Tudor - 19%, presedintele UDMR, Marko Bello - 11% si presedintele PUR Dan Voiculescu - 8% .

    DIRECTIE. La intrebarea in ce directie se indreapta Romania, 48% din cei chestionati au spus ca intr-o directie buna, remarcandu-se o scadere fata de cei 53% care au avut aceeasi apreciere in februarie. In schimb 45% dintre cei chestionati au raspuns ca directia este gresita, fata de 38% in februarie. 7% nu stiu sau nu raspund.

    ASTEPTARI.Pe de alta parte, 36% din cei intervievati cred ca actualul Guvern conduce tara mai bine (fata de 38% in februarie), 24% mai rau (19% in februarie), 29% la fel (28% in februarie) si 12% nu stiu sau nu raspund. Sondajul IMAS a fost realizat pe un esantion de 1.251 de persoane, in 103 localitati si are o marja de eroare de ±2,9%.

    ×
    Subiecte în articol: politic februarie