x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alo, Guvernul? - Praf aruncat in ochii PSD

Alo, Guvernul? - Praf aruncat in ochii PSD

de Lavinia Dimancea    |    19 Oct 2007   •   00:00
Alo, Guvernul? - Praf aruncat in ochii PSD

Deşi acum două săptămăni pesediştii se umflau in pene că premierul Tăriceanu a ajuns să apeleze la specialiştii PSD, de atunci nimic nu s-a mai intămplat cu oferta de expertiză primită de Vasile Puşcaş şi Alin Teodorescu. Cei doi nu au mai fost contactaţi de Palatul Victoria.


Deşi acum două săptămăni pesediştii se umflau in pene că premierul Tăriceanu a ajuns să apeleze la specialiştii PSD, de atunci nimic nu s-a mai intămplat cu oferta de expertiză primită de Vasile Puşcaş şi Alin Teodorescu. Cei doi nu au mai fost contactaţi de Palatul Victoria.


Un Guvern "disperat", condus de un premier "inconjurat de oameni lipsiţi de competenţă" şi care "face apel la oamenii competenţi din PSD", striga Mircea Geoană după ce primul ministru s-a intălnit cu pesediştii Vasile Puşcaş şi Alin Teodorescu pentru a le cere expertiză pe probleme europene. Alături de el, toţi liderii partidului jubilau că Tăriceanu cere ajutor de la PSD, pentru că nu are oameni, şi acuzau "starea de panică şi degringolada" in care se află Executivul. In acest timp, premierul spunea că i-a căutat pe cei doi pesedişti ca urmare a dorinţei sale de a apela la oameni de calitate in respectarea clauzelor negociate cu UE şi că a fost "o discuţie preliminară", care va continua pentru a vedea dacă "poate fi identificată o formulă de integrare a acestora in efortul Romăniei de a indeplini obligaţiile conferite de statutul de membru al UE".


NICI O MIŞCARE. Deşi de atunci au trecut două săptămăni, nu s-a mai făcut nici un pas inainte. Spre dezamăgirea mai-marilor PSD, care nu işi mai incăpeau in piele că Tăriceanu a apelat la experţii partidului, totul a rămas, cel puţin pănă in acest moment, la stadiul de vorbe. "Formula de integrare" a celor doi pesedişti nu a fost găsită, iar aceştia nici măcar nu au mai fost contactaţi. Nici ei nu ştiu de ce. "Nu a mai fost nici o discuţie după cea de atunci. Eu sunt membru al Comisiei de Afaceri Europene din Parlamentul Romăniei", ne-a declarat Vasile Puşcaş, intrebat fiind dacă a fost identificată formula instituţională de colaborare cu Guvernul. Acelaşi lucru il spune şi Alin Teodorescu: nici Tăriceanu şi nimeni altcineva de la Palatul Victoria nu l-a mai căutat pentru a discuta despre modalitatea concretă de punere in practică a ofertei de expertiză. "Primul ministru trebuie să găsească formula constituţională. Pănă la acest moment nu am fost contactat", ne-a precizat Teodorescu. Acum două săptămăni, deputatul PSD declara că, in cazul in care premierul "va face o structură Guvern-Parlament", el va accepta să facă parte din aceasta.


PROMISIUNI
"A fost o discuţie preliminară şi voi continua pentru a vedea dacă poate fi identificată o formulă de integrare a acestora in efortul Romăniei de a indeplini obligaţiile conferite de statutul de membru al Uniunii Europene"
Călin Popescu Tăriceanu prim-ministru


Infuzie de foşti cederişti in Guvern

Fostul şef al Protocolului Prezidenţial din perioada mai 1997-1998, Florin Vodiţă, a fost numit ieri in funcţia de consilier de stat in cadrul Cancelariei premierului, prin decizie semnată de Călin Popescu Tăriceanu. Din mai 1997, timp de un an, in perioada mandatului lui Emil Constantinescu, Florin Vodiţă a fost consilier de stat, şeful Protocolului Prezidenţial la Preşedinţia Romăniei, iar ulterior a indeplinit, pănă la sfărşitul anului 1998, funcţia de consilier de stat pentru relaţii financiar-bancare internaţionale al primului ministru. In prezent, Florin Vodiţă deţine gradul diplomatic de ministru plenipotenţiar. Vodiţă este al treilea reprezentant al fostei guvernări CDR numit in Guvernul Tăriceanu. Primul a fost Dorin Marian (foto), fostul consilier pe probleme de securitate al ex-preşedintelui Constantinescu. El a fost numit in vară in funcţia de şef al consilierilor premierului Tăriceanu, respectiv prim-consilier cu rang de secretar de stat, după ce Aleodor Frăncu, care deţinea acest post, a demisionat in urma apariţiei unor informaţii despre colaborarea sa cu Securitatea. La scurt timp după numirea lui Dorin Marian, premierul Tăriceanu l-a numit secretar de stat la Departamentul pentru Dialog Social din structura Cancelariei primului ministru pe Virgil Popescu Daniel, fost lider ţărănist in Mehedinţi. Potrivit presei locale, Popescu ar fi fost promovat in această funcţie chiar de Dorin Marian.
Gabriela Antoniu

×
Subiecte în articol: tariceanu politic psd