x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Andronescu dă explicaţii PSD

Andronescu dă explicaţii PSD

de Eugenia Mihalcea    |    20 Iul 2009   •   00:00

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, va da astăzi socoteală în cadrul Biroului Permament al PSD în legătură cu cazul Universităţii "Spiru Haret".



De la izbucnirea scandalului "Spiru Haret", s-a vehiculat ideea că Ecaterina Andronescu ar putea rămâne fără sprijinul politic al partidului din care face parte, dar şi fără fotoliul de ministru, dacă liderii PSD nu îi vor ierta faptul că a luat o decizie fără să îi consulte în prealabil. Asta, după ce vineri preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi-a exprimat nemulţumirea legată de prestaţia ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care ar fi pus PSD în situaţii delicate atât în cazul "Spiru Haret", cât şi în timpul tezelor cu subiect unic, atunci când au fost greşite subiectele.

Liderul grupului parlamentar al PSD din Cameră, Viorel Hrebenciuc, a declarat însă ieri, într-o conferinţă de presă, că nu se pune problema retragerii sprijinului politic de care beneficiază ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Hrebenciuc a spus că Ecaterina Andronescu a făcut o greşeală că nu a informat în prealabil Biroul Permanent al PSD în privinţa proiectului de Ordonanţă referitor la Universitatea "Spiru Haret".

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat joi că diplomele eliberate de Universitatea "Spiru Haret" la programele de studii neautorizate sunt nule, dar pot fi validate dacă absolvenţii dau un examen de evaluare, care va putea fi susţinut într-un interval de cinci ani.

×
Subiecte în articol: politic psd andronescu