x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: "Demisia Monicăi Iacob Ridzi este tardivă şi inutilă"

Antonescu: "Demisia Monicăi Iacob Ridzi este tardivă şi inutilă"

15 Iul 2009   •   00:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că ancheta în cazul Ridzi trebuie să continue şi că demisia fostului ministru al Tineretului este "tardivă şi inutilă", neputând fi considerată un gest de onoare şi democratic.



"Despre demisie nu ar fi multe de comentat. E o demisie tardivă, inutilă şi care nu poate fi din păcate interpretată nici în sensul unei demisii de onoare nici în sensul unui act democratic, aşa cum ne-am dori", a susţinut Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Liderul PNL a menţionat că ancheta în cazul Ridzi trebuie să continue, menţionând că ar trebui începute anchete şi în cazul altor miniştri dacă apar semnale în presă .

"Eu cred că ancheta în cazul Ridzi trebuie să continue. Cred că, în 27 iulie, Camera Deputaţilor trebuie să dea un vot asupra raportului Ridzi şi celorlalte rapoarte. Cred că trebuie să continue ancheta pentru a vedea unde s-au dus acei bani care nu se regăsesc. Dacă va fi cazul, şi semnalele de presă se vor intensifica, trebuie înfiinţate şi alte comisii de anchetă şi în cazul altor miniştri şi în cazul altor bani publici", a spus Antonescu.

El a criticat afirmaţia şefului statului privind remanierea Guvernului, precizând că demsia târzie şi înlocuirea unui ministru nu înseamnă remaniere.

"Nu a fost vorba de o remaniere, ci de înlocuirea unui ministru care a demisionat. Remanierea ar fi însemnat ca primul ministru Boc atunci când a constatat că sunt lucruri discutabile, că există o presiune publică în legătură cu un ministru din cabinetul domniei sale, să fi procedat la înlocuirea acelui ministru. Asta nu s-a întâmplat, am asistat la săptămâni lungi de tratative, tergiversări, ezitări în interiorul PDL. (...) Nu am asistat la o decizie politică fermă a primului ministru cum ar fi remanierea. A fost, într-un târziu o demisie, dar demisia şi înlocuirea celui demisionar nu înseamnă remaniere", a spus preşedintele PNL.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat, marţi, că îşi dă demisia, după aproape şapte luni de la instalarea în funcţie, spunând că nu vrea să afecteze imaginea Guvernului şi a partidului şi că Alianţa PSD-PNL vrea să menţină subiectul pe agenda publică.

Anterior anunţului, ministrul demisionar, membru PDL, a discutat cu premierul Emil Boc, depunându-şi demisia. La foarte puţin timp după anunţul privind demisia, aceasta a fost aprobată de premierul Emil Boc şi de preşedintele Traian Băsescu, în mai puţin de o oră fiind deja anunţat şi succesorul lui Ridzi la MTS, în persoana Luminiţei Plăcintă. Aceasta s-a aflat şi ea la Guvern în timp ce Monica Iacob Ridzi îşi susţinea declaraţia de presă la sediul MTS.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la ceremonia de învestire în funcţie a noului ministru al Tineretului, că este vorba de o remaniere cu totul specială, care are loc pe fondul unei "crize morale", având doi parteneri: politiceni şi mass-media.

×
Subiecte în articol: politic ministru ridzi