x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică AUR: Guvernul a venit exact cu aceeași ofertă pe care cadrele didactice au respins-o

AUR: Guvernul a venit exact cu aceeași ofertă pe care cadrele didactice au respins-o

de Redacția Jurnalul    |    28 Mai 2023   •   21:20
AUR: Guvernul a venit exact cu aceeași ofertă pe care cadrele didactice au respins-o
Sursa foto: Lucian Alecu

Guvernul României a venit exact cu aceeași ofertă pe care cadrele didactice au respins-o, transmite partidul AUR: „Sfidarea Guvernului la adresa profesorilor continuă”.

„Astăzi (duminică - n.r.)w, Guvernul României a venit exact cu aceeași ofertă pe care cadrele didactice au respins-o. Este o bătaie de joc din partea coaliției de guvernare la adresa dascălilor și la adresa învățământului românesc.
Anunțul Guvernului vine ca nuca în perete”,potrivit unui comunicat de presă.

AUR susține că este „o dovadă de iresponsabilitate să vii înainte de a purta noi discuții cu reprezentanții profesorilor cu aceeași propunere”.

„Prin această acțiune, Guvernul doar îi irită și îi batjocorește pe profesori. Nu cu firimituri aruncate duminica la prânz prin purtătorul de vorbe al lui Nicolae Ciucă se rezolvă criza din educație! PSD și PNL sunt blocate în privința PNRR la tranșa a doua, dar azi vin și aruncă o așa zisă soluție pe taraba Guvernului finanțată din bani europeni. Este evident că acești guvernanți nu înțeleg nimic din ce se întâmplă în România. Ca să fie clar: bani sunt! Să respecte solicitările îndreptățite ale profesorilor, nu să vină cu propuneri de vouchere și tichete”, se menționează la finalul comunicatului.

Guvernul anunță că va acorda prime profesorilor în valoare de peste 700 de milioane de lei, pentru deblocarea crizei din sistem, sperând că în acest fel dascălii se vor întoarce la catedră.

Executivul nu a venit cu o soluție care să ducă la stingerea conflictului, spun reprentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, după oferta Guvernului.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: aur greva profesori