x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Avocaţii lui Oprescu vor face recurs la decizia de respingere a contestaţiei

Avocaţii lui Oprescu vor face recurs la decizia de respingere a contestaţiei

24 Apr 2008   •   00:00

George Iorgovan, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a declarat după decizia Tribunalului Bucureşti de a respinge ca neîntemeiată contestaţia asupra Hotărîrii BEM de invalidare a candidaturii senatorului, că vor înainta recurs la Curtea de Apel.

George Iorgovan, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a declarat după decizia Tribunalului Bucureşti de a respinge ca neîntemeiată contestaţia asupra Hotărîrii BEM de invalidare a candidaturii senatorului, că vor înainta recurs la Curtea de Apel.

Iorgovan a spus că echipa de avocaţi ai lui Oprescu vor înainta cu siguranţă recurs la Curtea de Apel asupra deciziei Tribunalului Bucureşti de respingere ca neîntemeiată a contestaţiei pe care Oprescu a formulat-o asupra Hotărîrii 30 din 22 aprilie a Biroului Electoral Municipal, care invalidase candidatura lui la funcţia de primar general.

Avocatul lui Oprescu a spus că, după respingerea de către Tribunal a contestaţiei, "rămîne un mare semn de întrebare şi un mare «dar»".

El a invocat şi "teoria conspiraţiei", fără a avansa amănunte şi a apreciat că asupra deciziei de respingere a contestaţiei a avut "o greutate" şi faptul că membrii Biroului Electoral Municipal sunt judecători.

Iorgovan a spus că este posibil ca la Curtea de Apel avocaţii lui Oprescu să ridice şi o excepţie de neconstituţionalitate, însă a evitat să dea amănunte, motivînd că aceasta ar fi ultima fază de atac şi că discuţia este prematură.

El a mai spus că Sorin Oprescu se aştepta ca Tribunalul să îi respingă contestaţia.



Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia depusă de senatorul Sorin Oprescu faţă de decizia Biroului Electoral Municipal, prin care i s-a respins candidatura independentă la Primăria Generală a Capitalei. Oprescu are posibilitatea, potrivit legii, de a face recurs în termen de 24 de ore, la instanţa superioară, aceasta urmând să prezinte soluţia în alte 24 de ore.


 

Senatorul Sorin Oprescu a depus astăzi, la Tribunalul Bucureşti, contestaţia la hotărârea Biroului Electoral Municipal (BEM) de a-i respinge candidatura la funcţia de primar al Capitalei. Oprescu a fost însoţit la Tribunalul Bucureşti de avocaţii săi. El a precizat că va contesta hotărârea BEM atât pe fond, cât şi pe formă, şi a menţionat că avocaţii lui vor face apel şi la unele hotărâri ale unor Birouri Electorale Judeţene care au admis liste de semnături în cazul unor candidaţi independenţi chiar dacă acestea aveau trecut codul numeric personal în locul seriei cărţii de identitate. Oprescu a spus că are încredere în justiţie şi de această dată, aşa cum a avut încredere şi în procesul declanşat de ordonanţele de urgenţă ale Guvernului când ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ar fi încercat eliminarea sa de la conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă. Întrebat ce va face dacă acţiunea sa va fi respinsă şi la Curtea de Apel, Oprescu a spus: "O să merg înainte şi voi lua o hotărâre la rece". Întrebat de asemenea dacă, după respingerea candidaturii sale, a adoptat în conferinţa de presă în mod deliberat un discurs asemănător lui Traian Băsescu, vorbind de "sistemul ticăloşit", senatorul a răspuns: "Mulţi vorbesc de sistemul ticăloşit dinăuntru. Eu vorbesc din afara sistemului şi sunt obligat să o fac atâta vreme cât mi se întâmplă ceea ce mi se întâmplă. (...) Este dreptul meu cetăţenesc să merg la o luptă, drept pe care unii vor să mi-l ia".

×
Subiecte în articol: politic oprescu