x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, la Cotroceni, campanie pentru Udrea: Rămân consecvent în a susţine candidatul PM

Băsescu, la Cotroceni, campanie pentru Udrea: Rămân consecvent în a susţine candidatul PM

13 Oct 2014   •   19:01
Băsescu, la Cotroceni, campanie pentru Udrea: Rămân consecvent în a susţine candidatul PM

Traian Băsescu şi-a reafirmat susţinerea pentru candidatul PMP, Elena Udrea, pentru alegerile prezidenţiale, într-o declaraţie de presă susţinută la Cotroceni în care preşedintele i-a catalogat pe candidaţii Victor Ponta şi Klaus Iohannis drept "mincinoşi şi corupţi".

Băsescu a respins ideea că ar avea un acord fie cu Ponta, fie cu Iohannis, aşa cum ar fi fost acuzat de ACL, respectiv PSD.

Iată mai jos declaraţia preşedintelui:

* Am văzut în ultimele două luni o campanie furibundă a celor două blocuri politice, pe de-o parte Ponta cu propagandiştii lui şi cu parlamentarii, pe de altă parte ACL sau PNL, cum se numeşte acum. Şi una şi alta din tabere încearcă să mă aloce celeilalte tabere. PSD spune că sunt în înţelegere cu Iohannis, ACL spune că sunt în înţelegere cu Ponta, de fapt. O să-i dezamăgesc şi pe unii şi pe alţii. Nu-l susţin şi nu-l voi susţine pe Ponta şi nici n-am o înţelegere cu el. Nu-l susţin şi nu-l voi susţine pe Iohannis şi nici n-am o înţelegere cu el. Motivul poate fi rezumat în două cuvinte. Amândoi sunt mincinoşi, amândoi sunt corupţi. În ceea ce mă priveşte rămân consecvent în a susţine candidatul PMP, pe Elena Udrea, pentru că este un om corect, care nu minte, care a făcut ceva concret când a fost ministru.

* Să o luăm puţin cu Ponta. Mincinos! Până de curând era masterand la Catania. Acum nu mai este în CV-ul oficial, după ce şi-a dat seama că a scris o minciună şi nu e în regulă. Domnul Ponta este doctor. Altă minciună. A plagiat. Domnul Ponta e corupt. A încercat să scoată prin lege matrapazlâcul cu Kazmunai. Statul român avea de primit 580 de milioane de dolari, a primit sau a fost de acord să primească doar 200 de milioane de dolari, pe care nu i-a primit statul român nici acum. S-a încheiat un protocol cu Kazmunai prin care se instituie un fond de investiţii de 1 miliard de dolari. Nu s-a creat nici biroul la care să stea directorul acestui fond. A încercat să transfere la baronul de Brăila, azi în dificultate, 2.800 de hectare de teren, care, de fapt, erau pentru domnul Voiculescu. Prin dezbaterea pe care am generat-o, Parlamentul a respins legea. Povestea cu privatizarea CFR Marfă, când a încercat să bage pe seama CSAT o decizie pur comercială legată de atribuirea către Gruia Stoica a contractului de privatizare. Domnul Gruia Stoica are ceva dificultăţi, azi... Nu mai vorbim de declaraţia de avere, unde Ponta, împreună cu soţia, reuşesc să-l ajungă la numărul de case pe sfântul Iohannis.


* Dacă ne uităm puţin la domnul Iohannis, a reuşit din meditaţii să-şi cumpere două case în Sibiu. Azi se dă mare democrat de dreapta, când în 2012 era mână în mână cu Ponta, Antonescu şi Voiculescu pentru suspendarea preşedintelui. Suspendarea din 2012 îl leagă definitiv în orice analiză a mea, chiar în sufletul meu, ca oameni care au nesocotit statul de drept încercând să dea o lovitură de stat. De asta, niciodată, niciunul dintre cei doi nu va avea susţinerea mea, nici tacită, de niciun fel. Nu merită încrederea românilor niciunul din ei doi, iar românii se vor convinge dacă unul dintre ei va ieşi preşedintele României. Jocul lor este mizerabil, iar calităţile lor umane, lipsa de repsect pentru Constituţie, aroganţa, nu-i fac pentru mine oameni cu care să pot avea un aranjament. Marele meu regret e că PDL s-a pierdut în mocirla liberalilor. Nu mai vorbim din punct de vedere al moralităţii. Ştiind că ai un proces deschis la ANI, cum îndrăzneşti să periclitezi situaţia dreptei? Ponta utilizează bugetul de stat, în locul găleţilor din alegerile trecute. Prin bugetul de stat mituieşte electoratul. Ce fel de politician este acesta, când cealaltă parte, care nu are acces la fonduri, plăteşte aceste cadouri? România are un deficit de 2,2% din PIB, 3,4 miliarde de euro. Domnul Ponta face pomeni electorale din bani împrumutaţi. Cele 2,4 miliarde pe care le-a alocat primăriilor sunt bani pe care România îi împrumută şi fiecare român îi va plăti.

* Din păcate se găsesc şi aşa-zişi ziarişti de dreapta care îndrăznesc să sugereze un aranjament cu Ponta. Mă uit cât de mare este degradarea în partea dreaptă, dacă ajung să facă asta. Vai de capul românilor dacă unul dintre aceşti oameni ajung preşedinte. La ce m-aş fi aşteptat? Ca aceşti domni şi echipele lor de propagandă să discute lucrurile serioase ale României. Veţi spune că iar s-a băgat preşedintele şi de asta nu se vede domnul Iohannis. Păi cum să se vadă domnul Iohannis, dacă nu îndrăzneşte să-i zică lui Ponta nici "du-te mai încolo". Resping orice fel de acuzaţii care spun că din cauză că se bagă preşedintele nu se vede bietul Iohannis. Iohannis nu se vede pentru că nu e nimic de văzut. E un oportunist care vrea să se acopere cu o pălărie care deja i-a căzut pe ochi.

* Nu-i consider pe niciunul politicieni apţi să fie preşedinţi ai României şi rămân consecvent opţiunii mele, candidatul PMP, Elena Udrea. Preşedintele poate fi terfelit de sus până jos de dimineaţă până seară, dar când face o declaraţie, toată lumea face ochii mari că a spus ce a spus cu steagurile în spate. Eu, azi, v-am zis cu steagurile în spate că nici Iohannis, nici Ponta nu sunt o soluţie pentru România, iar românii o vor afla la câteva luni după alegeri. 

×