x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, înaintea plecării la Consiliul European: Se vor adopta noi sancţiuni pentru Rusia

Băsescu, înaintea plecării la Consiliul European: Se vor adopta noi sancţiuni pentru Rusia

20 Mar 2014   •   10:11
Băsescu, înaintea plecării la Consiliul European: Se vor adopta noi sancţiuni pentru Rusia

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă, înaintea plecării la Consiliul European de la Bruxelles. Traian Băsescu a anunţat că la Consiliul European de la Bruxelles s-ar putea aproba "într-o formă convenabilă" etapa a doua de sancţiuni pentru Federaţia Rusă şi, de asemenea, ar putea avea loc discuţii cu privire şi la o eventuală etapă a treia de sancţiuni.

El a spus că "teoretic" principalul obiectiv al Consiliului European este legat de adoptarea liniilor directoare de coordonare economică în cadrul UE, pentru atingerea obiectivelor agendei UE 2020.

Cele mai importante declaraţiiale lui Traian Băsescu:

- Teoretic principalul obiectiv al acestui Consiliu este dedicat adoptarii liniilor directoare de coordonare economica in cadrul UE pentru a atinge obiectivele agendei UE 2020

- Cu siguranta insa principalul subiect va fi legat de Ucraina. Noi estimam ca se va apoba intr-o forma convenabila etapa a doua de sanctiuni pentru Federatia Rusa

- Etapa a doua se refera in principal la listarea oficialilor rusi, ucraineni si crimeeni considerati principalii artizani ai anexarii Crimeei si de asemenea conturile lor pe care le au in Europa

Preşedintele Traian Băsescu participă, joi şi vineri, la Summit-ul PPE şi la reuniunea Consiliului European de primăvară, informează Administraţia Prezidenţială.

De la ora 17.30 (ora României), Băsescu va participa la Reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, iar la ora 18.15 la fotografia de familie. La 18.30 (ora României), preşedintele va participa la Prima sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European, iar de la ora 21.15 are programată participarea la Dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern.

Preşedintele Băsescu va participa vineri, la ora 10.30 (ora României), la Cea de-a doua sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European, iar la 13.30 va susţine o declaraţie de presă.

×