x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga pentru Tariceanu: "Calul obosit este trimis la odihna"

Blaga pentru Tariceanu: "Calul obosit este trimis la odihna"

de Oana Stancu Zamfir    |    19 Mai 2006   •   00:00
Blaga pentru Tariceanu: "Calul obosit este trimis la odihna"

"Schimbarea din functie a premierului Tariceanu nu ar denota instabilitate politica", a declarat ministrul de Interne Vasile Blaga (foto), secretar general al PD, miercuri seara, intr-o emisiune televizata. "Nu neaparat caii care se schimba trebuie si impuscati. Uneori, calul a tras caruta si a obosit si atunci este trimis la odihna", i-a raspuns el premierului care sustinea ca nu se schimba caii cand treci raul. Blaga a aratat ca nu se pune problema inlocuirii lui Tariceanu, ca PD sustine Cabinetul, insa, "daca numai atat poate Alianta si Coalitia, doar acest guvern, atunci avem probleme". "Eu nu fac nici o aluzie vizavi de domnia sa, dar spun ca asta nu inseamna instabilitate politica. Dar, daca in spatele fiecarui om nu exista cel putin un om la fel de serios, inseamna ca partidele Aliantei au probleme. Totdeauna in spatele nostru trebuie sa fie alti oameni care, oricand, trebuie sa ne poata lua locul.

PREMIER. Cotat ca un posibil prim-ministru, Blaga a aratat ca nu si-ar dori postul, pentru ca este "un om destul de tehnic". Theodor Stolojan insa este un om in care au incredere "foarte multi romani", insa pentru a fi credibil in proiectul legat de intarirea PNL si o fuziune cu PD, va trebui sa renunte la functia de consilier prezidential. Omul de fier al PD a povestit din nou, ca ruptura dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu s-a produs cand acesta din urma a incalcat decizia celor doua partide legata de anticipate si a aratat ca daca ele aveau loc, Romania ar fi avut "aproape sigur" mai putine cartonase galbene si rosii in raportul de tara.

RESTRUCTURARE. Nici o restructurare a executivului nu este semn de instabilitate, a punctat Blaga. "As spune ca s-ar putea renunta la destule ministere si agentii in Cabinet si asta nu ar reprezenta, sub nici o forma, instabilitate politica", a spus ministrul de Interne, dand exemplul portofoliului detinut de liberalul Cristi David, ministrul pentru controlul implementarii aquisului comunitar, sarcina care, in opinia sa, ar trebuie sa revina tot Ministerului Integrarii.

×
Subiecte în articol: politic