x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BNS si-a luat un "brat politic"

BNS si-a luat un "brat politic"

22 Iul 2004   •   00:00
BNS si-a luat un "brat politic"

Conducerea Blocului National Sindical (BNS), in frunte cu presedintele Dumitru Costin, si-a prezentat ieri nou-infiintatul PBND - Partidul Blocul National Democrat - ca fiind "bratul politic" prin intermediul caruia membrii de sindicat in principal, dar si toti cei care se considera nemultumiti de actuala guvernare isi vor putea face auzita vocea in spatiul politic.

Costin a explicat ca ideea sustinerii unui partid a aparut ca urmare a unui sondaj realizat in randul sindicalistilor, care a relevat ca aproape 40% s-au pronuntat pentru identificarea unui partid care sa le reprezinte in plan politic interesele. Astfel ca in urma unor analize s-a identificat nou-infiintatul PBND, care se defineste ca un partid social, un partid al stangii democratice. Dumitru Costin a precizat ca in continuare BNS va actiona in plan sindical, in timp ce partidul - conform legii partidelor. Sprijinul acordat partidului consta in prezentarea solutiilor de reforma pe care BNS le-a identificat in ultimii ani.

CONDUCERE. PBND il are ca presedinte pe Florin Bejan, vicepresedinte este Cornel Coman, iar secretar general este Radu Munteanu. In ceea ce priveste o eventuala candidatura la presedintie, Bejan a spus ca o astfel de decizie va fi luata dupa congresul din septembrie al partidului.

REFUZ. Presedintele BNS, Dumitru Costin, a dezvaluit cu aceasta ocazie ca in urma cu aproape 10 zile a refuzat o oferta de a face parte din noul cabinet Nastase. El a explicat insa ca a preferat sa ramana in fruntea BNS si sa continue acest proiect politic, de sustinere a unui partid. Pe de alta parte, secretarul general al BNS, Matei Bratianu, a negat ca PSD ar fi amestecat in constituirea partidului sau ca "marele sforar" Viorel Hrebenciuc ar avea vreun amestec. (Aniela Nine)

MOTIVATIE

Nici unul dintre membrii conducerii BNS nu face si nu va face parte din structurile de conducere ale PBND si nici nu va candida pe listele acestui partid la alegerile parlamentare, au explicat liderii BNS. "PBND este sustinut pentru ca acei lideri sindicali care vor sa intre in politica sa nu mai fie tucalarii unui partid, ci sa faca politica in interesul membrilor de sindicat", a precizat Matei Bratianu, secretarul general al BNS.

×
Subiecte în articol: politic partid