x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc minte ca să-i apere pe pedişti

Boc minte ca să-i apere pe pedişti

de Monica Iordache Apostol    |    06 Noi 2007   •   00:00
Boc minte ca să-i apere pe pedişti
Sursa foto: Gabi Boholt/

Ca să-şi scoată colegii de sub acuzaţia că au votat in Camera Deputaţilor controversatele modificări aduse Codului de Procedură Penală, liderul PD, Emil Boc, a inventat scuza că aceştia ar fi fost absenţi

Ca să-şi scoată colegii de sub acuzaţia că au votat in Camera Deputaţilor controversatele modificări aduse Codului de Procedură Penală, liderul PD, Emil Boc, a inventat scuza că aceştia ar fi fost absenţi. Stenograma il contrazice insă, consemnănd prezenţa la şedinţă a cel puţin unui deputat PD.

Deşi deputaţii PD au votat fără prea multe obiecţii modificările aduse Codului de Procedură Penală, liderul democrat Emil Boc a inventat pentru colegii săi scuza că nu erau prezenţi in sală in momentul votului. Ieri, preşedintele Traian Băsescu a catalogat şi el modificările la Codul de Procedură Penală drept "dezastruoase" şi a anunţat că nu va promulga legea. "Un dezastru, şi nu există scuze nici pentru PD, nici pentru PNL, nici pentru PSD, pentru nimeni. Acum sunt pe corabia care se scufundă, din punct de vedere al imaginii, şi dau declaraţii, imi trimit scrisori. După ce au votat modificările, vor să se acopere", a comentat Băsescu intr-un interviu acordat presei centrale, adăugănd că "asta este imaginea unei clase politice care protejeaza hoţia". Proiectul de modificare a CPP, adoptat de Camera Deputaţilor, este iniţiat de fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, dar a fost amendat şi de deputaţi.

Potrivit unuia dintre amendamente, sunt incriminate persoanele care difuzează fără drept inregistrări audio-video, lăsănd portiţa deschisă pentru incriminarea jurnaliştilor care prezintă inregistrări precum cea cu fostul ministru Decebal Traian Remeş. Mai mult, şi Parchetul s-a plăns că noile prevederi restrăng prerogativele organelor judiciare.

CHIUL PENTRU PARTID. Emil Boc le-a găsit insă o scuză colegilor de partid: au chiulit de la şedinţa Camerei Deputaţilor pentru a participa la Consiliul Naţional de Coordonare al PD. Boc a acuzat "indolenţa" deputaţilor PD şi a spus că modificările reprezintă "o monstruozitate fără precedent" in legislaţia UE. Stenograma şedinţei arată insă că democraţii au fost părtaşi la "monstruozitate". Deputatul PD Daniel Buda a luat cuvăntul in şedinţă, avănd o obiecţie legată de durata urmăririi penale. După ce nelămurirea sa a fost rezolvată, stenograma a inregistrat votul unanim al deputaţilor in favoarea legii. După criticile aduse de şeful statului, potrivit căruia nu există nici o scuză nici pentru PD, nici pentru PSD, nici pentru PNL, Boc a promis că, in momentul in care proiectul va ajunge iar in Parlament pentru rediscutare, "vom adopta acele poziţii care să corespundă interesului public (...)".

Angajament

"Cănd legea va reveni in Parlament, spre rediscutare, (...) vom adopta acele poziţii care să corespundă interesului public, nu celui de a limita libertatea de exprimare, de a face din jurnalişti infractori, pentru că dezvăluie acţiuni de interes public"

Emil Boc, liderul PD

monica.iordache@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: politic