x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: "Nu spun ca nu vom ajunge la anticipate"

Boc: "Nu spun ca nu vom ajunge la anticipate"

de Oana Stancu Zamfir    |    Gabriela Antoniu    |    05 Dec 2006   •   00:00

Invitat aseara la editia speciala a emisiunii "Marius Tuca Show", de la Antena1, alaturi de Mircea Geoana (PSD), Marko Bela (UDMR) si Bogdan Ciuca (PC), liderul PD, Emil Boc, a recunoscut ca vom ajunge la anticipate. "Noi am fi dorit sa avem alegeri anticipate, dar, pentru numele lui Dumnezeu!, trebuie sa asiguram stabilitatea politica (...) Asta e valabil azi, 4 decembrie. Nu spun ca nu vom ajunge la anticipate", a declarat Emil Boc. El a insistat pe parcursul emisiunii ca declansarea alegerilor anticipate nu depinde de democrati si ca iesirea PD de la guvernare nu este o solutie. "Din punctul nostru de vedere, vrem alegeri anticipate, dar nu depinde de noi, nu avem nici prim-ministru care sa fie demis (n.r. - cum prevede Constitutia), nu putem face nici motiune de cenzura, iar pana la 1 ianuarie nu se poate", a spus liderul PD. Boc nu a precizat insa momentul cand ar putea avea loc anticipatele. "Vom duce atat timp cat se poate duce o guvernare in Romania. Daca vor fi alegeri anticipate, foarte bine, dar noi nu le putem genera", a afirmat Boc. Cat despre viitorul celor doua partide ale Aliantei, liderul PD a sustinut ca testul va fi dat la alegerile pentru Parlamentul European din 13 mai 2007. El a refuzat sa spuna daca PD va candida separat de PNL la aceste alegeri, prevalandu-se de faptul ca protocolul Aliantei ar permite ambele variante. In schimb, liderul UDMR, Marko Bela, a mers mai mult pe formula guvernului minoritar, considerand anticipatele ca ultima solutie. "Eu as opta pentru un guvern minoritar pentru un termen mai lung. Daca printr-un guvern minoritar vom realiza partial proiectele Opozitiei pentru ca ne va sustine, de ce nu? UDMR nu se teme de alegeri anticipate, dar nici nu-i lipsesc", a spus liderul Uniunii.

TESTUL BUGETULUI. La randul sau, Mircea Geoana a spus ca PSD va depune o motinue de cenzura atunci cand va considera el ca este momentul si ca nu va sprijini in nici un fel un Guvern al Aliantei care in perioada urmatoare va avea doua teste majore in Parlament: adoptarea bugetului de stat pe 2007 si restructurarea Executivului. Cu acest prilej, el a reiterat ca PSD nu va vota proiectul de buget. In schimb, vicepresedintele PC, Bogdan Pascu, a pus doua conditii pentru votarea bugetului: reducerea TVA la alimente, de la 19 la 9%, si neimpozitarea profitului reinvestit.

VARIANTA
"As opta pentru un guvern minoritar pentru un termen mai lung. Daca printr-un guvern minoritar vom realiza partial proiectele Opozitiei pentru ca ne va sustine, de ce nu?
Marko Bela
presedintele UDMR

×
Subiecte în articol: politic anticipate