x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Calendar anticipate - Reuniune a conducerii liberalilor, la secret

Calendar anticipate - Reuniune a conducerii liberalilor, la secret

de Monica Iordache Apostol    |    18 Iul 2005   •   00:00

scrutin este o necesitate.

Vicepresedintele PNL, Mona Musca, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca, pentru liberali, in afara problemei inundatiilor, "orice alt subiect este inchis".
Intrebata daca, in contextul crizei inundatiilor, si calendarul anticipatelor ar trebui amanat, ea a spus ca deja a propus acest lucru. Surse liberale spun ca o parte a conducerii PNL se gandeste chiar sa ii propuna premierului Tariceanu sa-si amane demisia pana dupa rezolvarea crizei.

ASCUNSI. Aseara, Tariceanu a convocat o sedinta a Biroului Permanent al PNL pentru a stabili strategia pentru perioada urmatoare, azi premierul fiind asteptat la Bruxelles. Liberalii au preferat sa isi tina sedinta de aseara in secret, ascunzandu-se de presa, la un restaurant bucurestean. La sediu au apucat insa sa ajunga, la ora 5:00, vicepresedintele Mona Musca si secretarul executiv Dan Motreanu. Dand insa nas in nas cu ziaristii, ei au facut stanga imprejur si au plecat, spunand ca nu se tine nici o sedinta.

CONFIRMARE. Desi inaintea sedintei incepusera sa apara zvonuri cum ca Tariceanu ar face un pas inapoi in privinta demisiei, vicepresedintele Puiu Hasotti a anuntat de la Constanta ca premierul este decis sa demisioneze, si a confirmat ca Basescu s-a intalnit joi seara cu conducerea liberalilor. Hasotti a recunoscut ca Stolojan are o maxima credibilitate, dar ca "presedintele PNL este Calin Popescu Tariceanu", iar Traian Basescu le-a spus liberalilor ca "este primul care respecta acest Protocol".

IN MISIUNE. La sedinta de aseara a BP nu au putut fi prezenti toti membrii conducerii liberale, o parte din acestia luptandu-se cu apele prin judete. "Tariceanu ne-a trimis in judete sa vedem care e situatia dupa inundatii. Acum ne trimite sms-uri sa venim la sedinta biroului. Evident ca nu am reusit sa ajung" se plangea aseara unul din liberali.

Sondaj - Majoritatea romanilor nu vrea anticipate


Peste jumatate dintre romani cred ca alegerile anticipate nu sunt necesare. Un sondaj realizat de Grupul pentru Studii Sociale, in perioada 7-12 iulie, arata ca 54,9% din romani cred ca nu sunt necesare alegeri anticipate, in timp ce 45% sunt de parere ca un nou scrutin este o necesitate.
La intrebarea "Sunteti de acord cu alegerile anticipate?", 57,9% au raspuns negativ si doar 42% au spus ca sunt de acord. Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri, 48,7% au declarat ca ar vota alianta PNL-PD, iar 31% au declarat ca ar vota PSD. Optiunile a 9,5% din respondenti s-au indreptat spre PRM, iar 5,2% ar alege UDMR. Daca ar fi organizate alegeri prezidentiale, 51,6% au declarat ca l-ar vota pe Traian Basescu, 28,8% pe Adrian Nastase, iar 10,2% pe Corneliu Vadim Tudor. La intrebarea "Care credeti ca este partidul cu cea mai mare putere de decizie din Guvern?", 37,5% din respondenti au indicat PD, 17,3% PNL, 0,2% PC, 0,3% UDMR iar 19,3% au spus ca toate partidele coalitiei. Intrebati "Cine credeti ca se face vinovat de actuala criza a inundatiilor?", 25,7% din respondenti au indicat actualul Guvern, 17,9% au dat vina pe administratiile judetene, 16,7% au aratat spre administratiile locale, iar 10,7% au spus ca este de vina fostul guvern. Numai 6,5% au spus ca de vina este "vremea". Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1.081 de persoane.

SUBIECT INCHIS PENTRU LIBERALI
Vicepresedintele PNL Mona Musca a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca, pentru liberali, in afara problemei inundatiilor, "orice alt subiect este inchis". Intrebata daca, in contextul crizei inudatiilor, si calendarul anticipatelor ar trebui amanat, Mona Musca a spus ca deja a propus acest lucru. Surse liberale spun ca membri din conducerea partidului se gandesc sa ii propuna premierului Calin Popescu Tariceanu sa-si amane demisia pana dupa rezolvarea crizei. Aseara, Tariceanu a convocat o sedinta a Biroului Permanent al PNL pentru a stabili strategia pentru perioada urmatoare, azi premierul fiind asteptat la Bruxelles. Aceleasi surse anuntau si o intalnire intre premierul Tariceanu si presedintele Traian Basescu. (M. I.)
×
Subiecte în articol: tariceanu politic pnl