x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Camera - PSD a depus prima motiune simpla

Camera - PSD a depus prima motiune simpla

22 Mar 2005   •   00:00

Un grup de 96 deputati PSD a depus ieri la conducerea Camerei o motiune simpla cu tema "Deprofesionalizarea si politizarea administratiei publice, principii ale guvernarii Tariceanu".

Liderul grupului PSD, Miron Mitrea, a anuntat ca motiunea va fi discutata in plen saptamana viitoare. Semnatarii motiunii solicita printre altele "indreptarea grabnica a erorilor de guvernare" prin demiterea ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, si incetarea imediata a oricaror actiuni de deprofesionalizare si politizare, menite sa pericliteze stabilitatea institutiilor administrative.

PD. Liderul grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a declarat ca introducerea de catre PSD a unei motiuni simple este "inca o actiune de tupeu a actualei opozitii, in special a PSD", care "actioneaza, ca de obicei, dupa principiul hotul care fuge strigand prinde hotul". Potrivit deputatului PD, reprezentantii PSD nu ar trebui sa uite de "miile de primari pe care i-au santajat pentru a-i atrage de partea lor, de miile de directori, sefi de servicii pe care i-au pus pe criterii de cumetrie si clientelism".

PNL. Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a declarat ca motiunea depusa de PSD nu ar respecta Regulamentul, deoarece "o motiune simpla trebuie sa se refere la niste probleme care sunt prevazute in Regulament". Potrivit lui Nicolaescu, motiunea nu ar fi regulamentara, deoarece nu se refera la "o politica interna a statului roman in acest sens". El a mai spus ca "acest exercitiu nu are nici o legatura cu Regulamentul". "Ca atare, vom vedea daca o vom dezbate sau nu, din punct de vedere procedural", a afirmat el. Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, "motiunea simpla exprima pozitia Camerei Deputatilor intr-o anumita problema de politica interna sau externa ori, dupa caz, cu privire la o problema care a facut obiectul unei interpelari".

La randul sau, liderul deputatilor PPRM, Lucian Bolcas, a declarat ca partidul sau isi va definitiva pozitia fata de motiunea simpla depusa de PSD la dezbaterea acesteia in plen. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic psd