Apropierea localelor accelereaza migratia alesilor locali. Subit, acestia isi descopera afinitatile cu partidele altadata concurente sau cat de dezamagiti sunt de partidele cu sprijinul carora s-au cocotat in functiile detinute. In aceste conditii, impulsul catre schimbarea taberei devine irezistibil, invocandu-se in mod constant fidelitatea fata de cetatean care, pasamite, s-ar afla mai presus de cea fata de partid. Si nu numai atat.
Cel mai notabil "transfer" al sezonului politic de primavara-vara este, cel putin pana acum, trecerea la PNL cu mai toata filiala PDL a lui Sorin Frunzaverde, presedintele CJ Caras-Severin si prim-vicepresedinte al PDL. Daca motivele legate de centralizarea excesiva si lipsa sprijinului de la centru pentru proiectele de la nivelul judetului ar putea fi justificate ca motiv al plecarii, raman misterioase motivele legate de "statul politienesc" a lui Frunzaverde.
"Ne e si frica sa vorbim la telefon", a spus Frunzaverde, explicand motivele plecarii sale din PDL. Deocamdata, nu am aflat daca a scapat de frica devenind vicepresedinte la PNL. Insa scuza cea mai surprinzatoare viza relatia cu PDL. "Nu noi am plecat din partid, ci partidul a plecat din noi", sustine Frunzaverde, afirmatie ce reprezinta "o revolutie coperniciana" in domeniul traseismului, adica traseismul devine o caracteristica a partidelor, nu a oamenilor.
Dupa Frunzaverde au plecat parlamentarii si primarii PDL din Caras-Severin ce au invocat colaborarea lunga si fructuoasa cu liderul judetului. Unul insa, Ion Orbulescu, primar in Ciuchici, a recunoscut candid ca se cam plictisise cu acelasi carnet de partid. "Eu sunt omul care nu sta prea mult intr-un partid! Ma duc unde imi este mai bine!", declara Orbulescu unui ziar local.
Citeste articolul intreg, pe: RTV