x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul Crulic - Tăriceanu critică MAE

Cazul Crulic - Tăriceanu critică MAE

de Monica Iordache Apostol    |    11 Apr 2008   •   00:00

Ministrul Adrian Cioroianu i-a trimis ieri premierului Călin Popescu Tăriceanu raportul privind cazul Crulic, dar urmarea acestui raport ar putea fi chiar demiterea ministrului. Aflat ieri în deplasare la Zalău, Tăriceanu a avut o reacţie dură la adresa MAE şi a lui Cioroianu, după ce a citit raportul.

Ministrul Adrian Cioroianu i-a trimis ieri premierului Călin Popescu Tăriceanu raportul privind cazul Crulic, dar urmarea acestui raport ar putea fi chiar demiterea ministrului. Aflat ieri în deplasare la Zalău, Tăriceanu a avut o reacţie dură la adresa MAE şi a lui Cioroianu, după ce a citit raportul. El a spus că în MAE se petrece un fenomen “regretabil”. “Este o atitudine de delăsare. Nivelul de profesionalism pe care l-am cunoscut la Minister nu-l mai regăsesc în aceste zile”, a comentat Tăriceanu. Întrebat dacă ia în calcul demiterea ministrului, premierul a refuzat să răspundă direct, dar a precizat că fiecare trebuie să îşi asume răspunderea pentru această situaţie. “Cred că atunci când vorbim despre responsabilităţi, raportul arată care sunt responsabilităţile. Există responsabilităţi de natură consulară, există responsabilităţi de natură politică. Cred că fiecare are datoria să îşi asume responsabilitatea care îi revine”, a comentat Tăriceanu. Premierul a comentat raportul MAE ca fiind insuficient, mai ales în privinţa măsurilor ce trebuie luate, şi a acuzat reacţiile întîrziate sau lipsa de reacţii, în cazuri similare cu cel al românului Crulic. “Cred că MAE are nevoie de o abordare într-o manieră mult mai serioasă şi profesionistă”, a conchis Tăriceanu.

 

 

El a mai spus că Cioroianu ar fi trebuit să facă o evaluare a personalului MAE din proprie iniţiativă şi că regretă că a fost nevoit să i-o ceară el, după un incident tragic. În plus, Tăriceanu susţine sancţionarea consulului român la Varşovia, cerîndu-i lui Cioroianu şi o evaluare urgentă a întregului personal consular al României. Aseară, Cioroianu a dispus efectuarea unei evaluări profesionale, financiare şi de personal în cele 119 misiuni diplomatice şi oficii consulare ale României.

×
Subiecte în articol: tariceanu politic