x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul "Nepoata", final asteptat - Norica Nicolai, avertizata

Cazul "Nepoata", final asteptat - Norica Nicolai, avertizata

de Aniela Nine    |    07 Iun 2006   •   00:00
Cazul "Nepoata", final asteptat  - Norica Nicolai, avertizata

Biroul Permanent al Senatului a decis ieri: raportul Comisiei juridice si de disciplina in cazul "Nepoata" a fost adoptat cu o singura abtinere - peremistul Gheorghe Funar, senatorul Norica Nicolai urmand sa fie sanctionat doar cu un avertisment.

"Membrii Comisiei juridice considera ca fapta doamnei senator Norica Nicolai constituie o abatere de la deontologia parlamentara, prevazuta de art. 52 lit. b din statutul deputatilor si senatorilor, si anume «nerespectarea prevederilor regulamnetului Camerei din care face parte», si propune Biroului Permanent aplicarea sanctiunii «avertisment»", se arata in raportul comisiei.

"Este o simpla sanctiune pentru ca senatorul a fost la prima abatere. Daca va mai fi vreo alta abatere, s-ar putea ajunge la suspendarea din activitate pe o anumita perioada", a explicat presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, decizia adoptata de Biroul Permanent, decizie care va fi prezentata azi si plenului acestei Camere.

RAPORT. Hotararea adoptata de forul de conducere al Senatului a avut la baza raportul pe care Comisia juridica si de disciplina l-a elaborat si remis dupa audierea celor implicati si analizarea probelor solicitate: casetele video ale unor posturi de televiziune, listele de vot, stenograma sedintei de plen. Despre acest raport, presedintele Senatului are cuvinte de bine: "este un raport obiectiv".

Problema pe care o actualizeaza insa raportul este cea privind accesul in sala de plen a persoanelor straine, problema care, sustine Vacaroiu, trebuie reglementata strict, chiar si pentru personalul tehnic din Parlament.

Cum Parchetul a solicitat conducerii Senatului sa le aduca la cunostinta decizia adoptata, pe rol fiind un proces penal intentat de catre doua ONG-uri senatorilor Norica Nicolai, Serban Stratila si Teodor Melescanu, Comisia juridica recomanda Biroului Permanent transmiterea unora dintre probele administrate, precum inregistrarile tv sau copia bonului de acces in Senat a "nepoatei" Ana Manea Hanes.
×
Subiecte în articol: politic norica nicolai