x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce a spus Kelemen Hunor în ședința coaliției, despre discursul lui Viktor Orban la Tușnad

Ce a spus Kelemen Hunor în ședința coaliției, despre discursul lui Viktor Orban la Tușnad

18 Aug 2022   •   19:06
Ce a spus Kelemen Hunor în ședința coaliției, despre discursul lui Viktor Orban la Tușnad

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a discutat cu membrii coaliției de guvernare despre discursul lui Viktor Orban la Băile Tușnad. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus, joi, că după explicațiile date de liderul UDMR, coaliția poate funcționa în continuare.

Nicolae Ciucă a declarat, joi, într-o conferință de presă, că a fost un angajament al liderilor coaliției să îi solicite președintelui UDMR, Kelemen Hunor, explicații după discursul premierului ungar Viktor Orban în România, la Băile Tușnad.

„Explicațiile au cuprins trei puncte principale. Unul a fost acela că dumnealui nu a participat la acea activitate. Al doilea punct a fost că nu poate să fie învinuit pentru ceea ce au spus alții. Al treilea punct, că a fost vorba de elemente de comentarii de nuanță pe care dumnealui le va explica personal”, a spus Ciucă.

Premierul a mai spus că ceea ce este important și consideră că trebuie comunicat este faptul că din discuțiile pe care le-a avut a reieșit foarte clar că „nici dumnealui și nici UDMR nu se îndepărtează de la valorile și principiile democratice euroatlantice”.

„Este o explicație care ne permite să menținem stabilitatea politică și funcționarea coaliției”, a sppus Ciucă.

Întrebat dacă din cauza scandalului care a izbucnit după vizita lui Viktor Orban, președintele UDMR nu a participat la Ziua Marinei, premierul Ciucă a spus că nu a fost vorba de așa ceva.

„Nici anul trecut nu a fost. Este decizia fiecăruia să accepte sau nu o invitație”, a răspuns Nicolae Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor