x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune președintele PNL despre votarea moțiunii de cenzură

Ce spune președintele PNL despre votarea moțiunii de cenzură

08 Sep 2021   •   13:15
Ce spune președintele PNL despre votarea moțiunii de cenzură
Sursa foto: Hepta

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că va propune Biroului Executiv al partidului ca parlamentarii PNL să participe la ședința camerelor în care se va dezbate și vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, dar să nu voteze.

„Eu chiar asta voi propune ca să nu existe niciun dubiu în privința palamentarilor liberali, voi propune să participăm, cum am făcut la moțiunea de cenzură trecută, dar să nu votăm, la dezbatere și la votul moțiunii de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a fost întrebat despre informațiile potrivit cărora parlamentarii PNL au fost amenințați să nu se prezinte la ședința de plen de joi.

„Nimeni nu are are voie să amenințe parlamentarii PNL. În ceea ce privește prezența la plen, la o ședință de plen convocată, ea nu este facultativă și este obligatorie, conform regulamentului Camerei, iar în cazul în speță trebuie avut în vedere și faptul că se derulează o procedură constituțioanlă, în care dacă nu ești prezent pur și simplu poți să împiedici derularea procedurilor aferente unei moțiuni de cenzură, adică să încalci Constituția și să încalci principiul constituțional al statului de drept”, a spus liderul PNL.

Joi a fost convocat plenul reunit al Parlamentului pentru citirea moțiunii.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban motiune de cenzura