x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Colegiul Turda / Un mandat de deputat pentru candidatul PNL aflat în arest

Colegiul Turda / Un mandat de deputat pentru candidatul PNL aflat în arest

02 Dec 2008   •   00:00

Candidatul PNL în colegiul 8 Turda pentru Camera Deputaţilor, Virgil Pop, aflat în arestul Poliţiei Judeţene Cluj pentru trafic de influenţă, a obţinut un mandat de deputat în urma alegerilor parlamentare, conform atribuirii efectuate, marţi, de Biroul Electoral Judeţean Cluj.




Judecătorul Simona Sulea, membru în BEJ, a declarat că a fost încheiată procedura de atribuire a mandatelor în cele paisprezece colegii uninominale, iar unul din mandatele de deputat a fost obţinut de Virgil Pop (PNL) în colegiul nr. 8 Turda.

"Domnul Virgil Pop de la PNL a primit un mandat de deputat", a spus Sulea.

Potrivit listei BEJ, parlamentarii judeţului Cluj, rezultaţi în urma alegerilor sunt următorii: la Senat Mihail Hărdău şi Şerban Rădulescu, ambii PDL, Marius Nicoară (PNL) şi Alexandru Cordoş (PSD), iar la Camera Deputaţilor Daniel Buda, Adrian Gurzău, Mircia Giurgiu şi Petru Călian, toţi de la PDL, Cornel Itu şi Vasile Soporan de la PSD, Palffy Zoltan şi Mate Andras de la UDMR, şi Horea Uioreanu şi Virgil Pop de la PNL.

Virgil Pop a obţinut în Colegiul nr. 8 pentru Camera Deputaţilor un număr de 2.299 de voturi (11.82 la sută).

Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că în "conformitate cu legile din România Virgil Pop nu este un om condamnat şi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie atât din partea societăţii, cât şi a partidului".

"Este un deputat în arest. Aşteptăm ca justiţia să ia o decizie corectă pentru că la dosarul său există numeroase inadvertenţe", a spus Nicoară

Candidatul PNL la Camera Deputaţilor în colegiul Turda, Virgil Pop, a fost arestat, la sfârşitul lunii noiembrie, pentru 29 de zile, de judecătorii Tribunalului Cluj, pentru trafic de influenţă în formă continuată. Potrivit DNA, în perioada decembrie 2007 - februarie 2008, în calitatea pe care o avea la acea dată, de consilier judeţean, Pop a pretins suma totală de 80.000 euro, din care a primit 130.000 lei şi 30.000 de euro de la un denunţător.

Conform sursei citate, banii au fost primiţi pentru ca, prin influenţa pe care o avea asupra persoanelor cu funcţii de conducere din SC Electrica SA Bucureşti şi Transilvania Nord, precum şi asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj de atunci, să determine încheierea unor contracte de execuţie de lucrări de instalaţii electrice în favoarea societăţii administrate de denunţător.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic pnl