PDL a scos de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor proiectul de lege privind concedierea 8.500 de angajatI ai Ministerului Administratiei sI Internelor, intrucat chiulangii Puterii ar fi putut periclita adoptarea actului normativ.
DesI proiectul figura pe ordinea de zi a sedintei de vot final, presedintele de sedinta, pedelistul Ioan Oltean, l-a "palmat' cu dezinvoltura. Oltean a supus la vot toate proiectele de legi organice aflate pe ordinea de zi pana la punctul la care figura legea respectiva, dupa care a trecut la legile ordinare. Pentru adoptarea unei legi organice, asa cum este actul normativ de concediere a angajatilor MAI, este nevoie de cel putin 167 de voturi, dar la celelalte proiecte legislative sistemul electronic de vot nu arata mai mult de 150 de voturi din partea Puterii. Oltean a trecut rapid peste ordonanata, iar la sfarsitul sedintei aproape a luat-o la fuga pe holurile Parlamentului facandu-se ca nu intelege de ce il intreaba presa despre acest subiect.
Proiectul de act normative a fost déjà adoptat pe articole de plenul Camerei Deputatilor inca din 3 mai, iar de atunci a fost amanat votul final. Documentul, care prevede ca 8.500 de angajatI ar trebui sa plece din ministerul de Interne, a fost criticat in plen de reprezentantii opozitiei, care au reclamat sI dezbaterea lui in mare graba. "Un minister de importanta MAI este tratat de majoritate de o maniera incalificabila. Nu este normal sa votam pe genunchi, sa se incalce procedurile, sa ni se bage pumnul in gura sa nu dezbatem proiectul in comisiile reunite, mai ales ca fusese respins in comsia de Aparare… De ce ministrul nu a participat nici la comisii, nici la plen la o decizie atat de importanta?', declara liberalul Victor Paul Dobre. Deputatii PSD sI PNL sunt convinsI ca sI Curtea Constitutionala va da un verdict negative pentru ca prin prevederile legii se creeaza discriminare.