x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Contra lui Berceanu - Boc nu vrea alianţă cu PSD

Contra lui Berceanu - Boc nu vrea alianţă cu PSD

de Gabriela Antoniu    |    07 Iul 2008   •   00:00

Emil Boc a declarat ieri că PD-L nu are în vedere nici o alianţă pre sau postelectorală cu PSD şi nici vreo colaborare cu un PNL condus de oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu

Emil Boc (foto) a declarat ieri că PD-L nu are în vedere nici o alianţă pre sau postelectorală cu PSD şi nici vreo colaborare cu un PNL condus de oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu. El a admis că PD-L a eliminat din Programul politic prevederea care interzicea colaborarea cu PSD, dar a susţinut că, din punct de vedere politic, nu tot ce nu este interzis este şi permis. “PD-L nu are în vedere nici un fel de alianţă pre sau postelectorală cu PSD‘‘, a anunţat Boc. Prin declaraţiile de ieri, liderul PD-L îl contrazice pe colegul său de partid Radu Berceanu, care nu exclude o alianţă cu PSD după alegeri. Întrebat vineri la Realitatea TV explicit ce alianţă este exclusă acum de democrat-liberali, Berceanu a răspuns: “Nici una! Nici chiar cu PSD‘‘.

 
ATAC LA CCR. Preşedintele PD-L a anunţat totodată că partidul va ataca astăzi la Curtea Constituţională prevederea din Regulamentul Camerei privind punerea sub urmărire penală a miniştrilor-parlamentari, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul deputaţilor. Boc a arătat că prevederea din Regulamentul Camerei Deputaţilor este “neconstituţională din cel puţin două motive‘‘. Unul dintre ele ar fi că, “dacă preşedintele României poate fi suspendat din funcţie, potrivit Constituţiei, cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor, jumătate plus unu din numărul total al acestora, un ministru care are şi calitatea de parlamentar nu poate fi trimis în judecată decît cu două treimi‘‘, după cum a precizat Boc. El a cerut totodată Guvernului să fixeze data alegerilor şi “imediat, la 20 iulie, când expiră termenul pentru trasarea circumscripţiilor electorale, să adopte hotărîrea de Guvern pentru delimitarea colegiilor electorale, în cadrul cărora vor avea loc alegerile uninominale din această toamnă‘‘.

×
Subiecte în articol: politic psd