x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Contraatac PNL - RAAPPS, arma contra Basescu

Contraatac PNL - RAAPPS, arma contra Basescu

de Oana Stancu Zamfir    |    08 Apr 2006   •   00:00
Contraatac PNL - RAAPPS, arma contra Basescu

Liberalii se pregatesc sa ii lege de coada lui Traian Basescu eventualele nereguli de la Regia Autonoma a Administrarii Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), unde, in prezent, se desfasoara un control solicitat de premierul Tariceanu la inceputul lunii martie. Pretextul public pentru acest control l-a constituit intarzierea rezilierii contractului Dracula Park, insa surse guvernamentale declarau Jurnalului National ca este vorba de un control amplu, care vizeaza intreaga activitate a Regiei.

NUMIRI. Pentru ca seful statului a acuzat la "Marius Tuca Show" numirile facute de Guvern la Loteria Nationala, Imprimerie si Fondul Proprietatea, PNL sustine ca si Basescu si-ar fi pus oameni in anumite agentii, fara ca posturile sa fie macar negociate in cadrul Coalitiei. "In ianuarie-februarie 2005, in urma insistentelor sale, Traian Basescu a primit dreptul de a nominaliza direct ocupantii postului de presedinte al Consiliului de Administratie de la RAAPPS, precum si conducerile Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si a Portului maritim Constanta. De altfel, desemnarea conducerilor acestor institutii nu a mai facut obiectul negocierilor din Coalitia de guvernare", se arata intr-un comunicat de presa al PNL.

Liderul PD, Emil Boc, ii contrazice insa pe liberali, aratand ca PD este cel care a nominalizat conducerile celor patru institutii. "PD reaminteste PNL ca presedintele Traian Basescu nu are dreptul de a nominaliza ocupanti ai unor posturi in administratie", ne-a declarat Boc.

SAMANTA DE SCANDAL. RAAPPS este moneda de schimb pe care au folosit-o liberalii si pentru a replica acuzatiilor sefului statului legate de grupurile de interese de la Guvern. Consilierul premierului, Vlad Moisescu, a aratat atunci ca seful RAAPPS, Cristi Vlaicu, a fost pus in functie de Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, iar liberalii din Consiliul de Administratie al Regiei si-au dat cu totii demisia. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic