x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corlăţean consideră că prioritare sunt negocierile PSD cu PNL şi UDMR

Corlăţean consideră că prioritare sunt negocierile PSD cu PNL şi UDMR

05 Dec 2008   •   00:00

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a declarat că, în opinia sa, prioritare sunt negocierile dintre PSD, pe de o parte, şi PNL şi UDMR, pe de altă parte, care ar putea să conducă la o majoritate parlamentară "puternică", care ar asigura "sănătatea" democraţiei româneşti.



"Eu personal - pentru sănătatea democraţiei româneşti şi pentru o structură şi o majoritate cu adevărat puternice într-o Românie a anului 2009, când se anunţă a situaţie socio-economică dificilă - cred că prioritare sunt negocierile cu PNL şi UDMR", a precizat Corlăţean.

El a admis că, în condiţiile în care PSD nu a obţinut majoritatea voturilor, este normal să se discute cu ambele părţi, şi cu PDL, pe de o parte, şi cu PNL şi UDMR, pe de alta.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, după şedinţa BPN, că în PSD există o opinie "conturată" care priveşte rămânerea în opoziţie în condiţiile în care elementele de forţă ale mandatului PSD nu se vor regăsi în formula majoritară negociată de social-democraţi.

"A existat şi o opinie destul de conturată în cadrul discuţiei: pentru PSD - care a obţinut cele mai multe voturi - în absenţa regăsirii elementelor de forţă ale acestui mandat definitoriu primit de la alegătorii PSD - protejarea locurilor de muncă, păstrarea puterii de cumpărare - într-o formulă majoritară, şi varianta rămânerii în opoziţie este o soluţie", a precizat Geoană.

Coodonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, miercuri, că în acest moment este mai probabilă o alianţă PSD-PDL decât una PSD-PNL, el precizând că aceasta nu este "bătută în cuie".

"O soluţie cu PDL este mai probabilă astăzi decât una cu PNL, dar este departe de a fi bătută în cuie”, a spus Mitrea, arătând că, în acest moment este mai uşor de realizat un guvern cu cu PDL decât cu PNL sau altcineva.

Mitrea a mai spus că varianta ca PSD să rămână în opoziţie nu trebuie exclusă, el precizând că PSD nu va merge în orice condiţii la guvernare, în cazul în care negocierile nu se îndreaptă într-o direcţie acceptabilă pentru social-democraţi.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic psd