x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum ne încurcă senatorii români cu romii.

Cum ne încurcă senatorii români cu romii.

de Aniela Nine    |    29 Mai 2011   •   11:45
Cum ne încurcă senatorii români cu romii.

Senatorii din Biroul Permanent au dat ok-ul saptamana trecuta pentru participarea senatorului de diaspora Viorel Badea la "sarbatoarea romilor din Republica Ceha', eveniment, care, potrivit documentelor, urma sa aiba loc chiar azi, duminica, 29 mai, la Praga.

Informatia este prezentata in stenograma sedintei de luni, 23 mai, a Biroului Permanent al Senatului, stenograma aflata pe site-ul acestei camere. Conform acestui document, la punctul 17 al ordinii de zi, senatorii au discutat un menorandum intern "privind participarea domnuluisenator Viorel Riceard Badea la sarbatorirea romilor din Republica Ceha, Praga, 29 mai 2011'. Prezentarea memorandumului a fost facuta de Mircea Geoana, care, conform acestei stenograme, a cerut aprobarea pentru acelasi "eveniment' : "sarbatorirea romilor'. "La punctul 17 din ordinea de zi este inscris un memorandum intern privind participarea domnului senator Badea la sarbatorirea romilor din Republica Ceha. Va propun sa fim de acord', i-a anuntat Geoana pe senatorii din Biroul Permanent. Cum nimeni nu a sesizat nimic, propunerea a fost aprobata iar fondurile pentru deplasare alocate. In ciuda a ceea ce scrie in stenograma sedintei conducerii Senatului, exista insa o singura problema: "sarbatoarea romilor' din Republica Ceha nu exista! Si chiar daca ar fi existat, Senatul nu ar fi avut nicio baza legala pentru a aloca fonduri pentru participarea unui senator la un astfel de eveniment. Singura sarbatoare care era programta pentru azi la Praga a a fost "sarbatoarea romanilor din Republica Ceha', un eveniment cultural de o zi care are drept scop de a promova traditiile romanesti, organizat de Asociatia Romanilor din Republica Ceha, cu sustinere financiara de la Guvern prin intermediul Departamentului Romanilor de Pretutindeni. De altfel acest eveniment este la a doua editie, cea inaugurala avand loc anul trecut.

Cat il priveste pe senatorul de diaspora, pedelistul Viorel Badea, dupa ce tocmai primise aprobarea pentru deplasarea cu pricina, acesta, prezent la sedinta in calitate de presedinte alnou-infiintatei Comisii pentru romanii de pretutindeni, a avut parte si de-o urecheala din partea lui Geoana, fix pe tema declaratiilor privindu-i, de data aceasta, pe "romanii din Valea Timocului'. "Am o rugaminte la domnul senator Badea. Atunci cand faceti declaratii in numele Senatului, domnule presedinte, sa aveti un reflex de comunicare macar cu Comisia pentru politica externa, ca sa va coordonati. Si eu sunt preocupat de starea drepturilor romanilor si a romanilor din Valea Timocului, dar un presedinte de comisie sa spuna ca nu vom ratifica Acordul de asociere al Serbiei, deja este o declaratie radicala', i s-a adresat Geoana lui Badea.

×
Subiecte în articol: politica