POLITIC
Presedintele PSD, Adrian Nastase, sustine ca, daca ar candida pentru un nou mandat si ar castiga sefia partidului, Ion Iliescu fie s-ar retrage din PSD, fie "ar cauta o alta solutie".
NICU AMURARITEI
ARGUMENT. Adrian Nastase considera ca, prin venirea lui Ion Iliescu la conducerea partidului, se asigura elementul de continuitate |
"ILIESCU NU ESTE FONDATORUL PSD"
|
"Ion Iliescu nu poate fi considerat fondatorul PSD. Lucrurile nu pot fi spuse impotriva istoriei. PSD a fost fondat de Adrian Nastase - presedintele PDSR si Alexandru Athanasiu - presedintele PSDR. Dupa iunie 2002, am fost etichetati in tot felul, cand noi suntem adevarati social-democrati", a afirmat in cadrul sedintei BExJ al PSD Suceava, Florea Grapini, fost membru PSDR. Raspunzand acestei solicitari, presedintele PSD, Adrian Nastase, a explicat ca in contextul situatiei din 1990, Ion Iliescu poate fi considerat "fondator al Frontului Salvarii Nationale, si nu al PSD". Nastase a solicitat PSD Suceava sa asigure tiparirea unei brosuri, coordonata de Grapini, in care sa fie sintetizata istoria fondarii PSD. Brosura va fi multiplicata in 1.500 de exemplare, care urmeaza sa fie distribuite la Congresul PSD din 21 aprilie.
|
Citește pe Antena3.ro
"SINUCIDERE POLITICA"
|
Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ca, daca cineva ar "indrazni" sa-si asume raspunderea unei "rupturi" in partid, acela s-ar sinucide politic. "PSD nu a fost niciodata la un pas de ruptura. Nu cred ca cineva ar indrazni sa-si asume aceasta raspundere, sa provoace o ruptura in partid. Ar fi sinucidere politica. Ei, ca persoane, s-ar anihila, s-ar elimina din viata politica", a spus Iliescu. Cu o zi inainte, senatorul PSD Antonie Iorgovan afirmase intr-o conferinta de presa tinuta la Ploiesti, referindu-se la evenimentele petrecute in PSD la inceputul acestui an: "In aceste doua luni au fost momente in care mi-a fost teama de ruptura".
|
FMI
|
Adrian Nastase a avertizat ca in eventualitatea incetarii acordului cu FMI, riscurile pentru Romania "sunt foarte mari", mai ales in ceea ce priveste credibilitatea pe plan extern. Nastase considera ca actualul Guvern ar trebui sa trateze cu mai multa seriozitate relatia cu FMI. El a amintit ca la fel s-a procedat "in 1997 si atunci au rupt relatiile cu FMI si lucrul acesta ne-a costat enorm". "FMI face un fel de audit la nivelul stabilitatii macroeconomice si din acest punct de vedere toti cei care vor sa trateze cu Romania se uita la notele pe care le da FMI", a explicat Nastase.
|