x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Declaratii de avere in bataie de joc

Declaratii de avere in bataie de joc

31 Mai 2004   •   00:00

Unii deputati au avut obiectii fata de obligatia de a-si face publica averea, ei precizand acest lucru sau facand diverse comentarii in declaratiile depuse.

GABRIELA ANTONIU

Ca si anul trecut, deputatul PRM Daniela Buruiana-Aprodu si-a completat declaratia de avere „la misto". La rubrica terenuri detinute, deputatul PRM a declarat ca detine 10 ha in jungla Amazonului si doi mp loc de veci. Nici la rubrica destinata cladirilor detinute, Daniela Buruiana nu a dat dovada de mai multa seriozitate. Astfel, la casele de locuit si cele de vacanta, ea scrie ca are o „cassa loco", respectiv un cort in portbagajul masinii. Catelul Cici nu este omis nici de data aceasta si este trecut la rubrica „bunuri mobile". De asemenea, bucataria personala este trecuta in dreptul rubricii „spatii comerciale". La alte precizari ale declarantului, Daniela Buruiana scrie: „1. Detin un tablou cu Silviu Brucan de o valoare inestimabila; 2. Jos Mafia, sus Patria!"

COMENTARII. Nici colegul sau de partid nu a acordat prea multa importanta prevederilor legii de a-si completa, potrivit formularului, declaratia de avere. Radu Ciuceanu scrie la rubrica „alte precizari" ca „acest chestionar-declaratie de avere nu isi are sensul si nici meritul de a oglindi, ceea ce nu poate fi dimensionat, cantarit si evaluat: iubirea de patrie, rezistenta directa impotriva bolsevizarii tarii". „De aceea, veritabilii veterani si putinii in viata luptatori anticomunisti ar fi trebuit exonerati de acest ignobil chestionar, destinat coruptilor fara de numar", mai explica Ciuceanu. Eugen Plesa (PRM) scrie la aceeasi rubrica cum ca este „avid de sanatate - cea mai concreta bogatie sau avere".

„IPOCRIZIE". Madalin Voicu (PSD) a scris ca i se pare „totul o ipocrizie" si nu crede ca formularul „este o oglinda a realitatilor cotidiene in ceea ce-i priveste pe multi dintre cei carora li se adreseaza aceste declaratii de venit".

Exces de zel

Spre deosebire de alesii amintiti, sunt si deputati care au facut exces de zel, detaliind situatii cuprinse in formularul declaratie de avere. Astfel, Istvan Antal (UDMR) a mentionat ca detine in proprietate, in biblioteca personala, peste 6.000 de volume de carti, a caror valoare estimata depaseste 10.000 euro. Deputatul PSD Smaranda Dobrescu precizeaza ca are o colectie de tablouri ale unui pictor din familie si ca mai detine „bijuteriile uzuale". Deputatul PRM Florea Buga, care trece la bunurile detinute un Oltcit din 1992 si precizeaza ca masina a fost vanduta in 1995, dar cumparatorul nu s-a prezentat pentru ca masina sa fie radiata. De asemenea, el arata ca a pierdut actul de vanzare-cumparare si, deci, nu mai stie nici cine este cumparatorul.

×
Subiecte în articol: politic avere