x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Declaratii de fidelitate - Somatie PD pentru PNL

Declaratii de fidelitate - Somatie PD pentru PNL

de Oana Stancu Zamfir    |    06 Feb 2007   •   00:00

Acuzati de premier ca sunt gata sa refaca FSN alaturi de PSD, democratii cer ei de la PNL sa se delimiteze clar de social-democrati. Emil Boc afirma chiar ca relatia PNL-PSD, si nu presedintele Basescu, ar fi sursa tensiunilor din Alianta, iar Tariceanu s-ar pregati sa guverneze cu Geoana.

"Daca pana recent am crezut ca principala sursa de tensiune, din perspectiva PNL, pe care au invocat-o, a fost presedintele Romaniei, astazi ne-am dat seama ca, de fapt, principala sursa de tensiune este PSD. Stim ca se pregatesc scenarii, se lucreaza la unele mai avansate, la altele mai putin avansate, care vizeaza introducerea PSD intr-o forma sau alta in actul de guvernare. OK, este in regula. Daca doresc acest lucru, sa o spuna public si sa o faca. In ceea ce ne priveste, noi am exclus prin programul politic orice colaborare cu PSD si am spus public: adversarul politic al PD nu este PNL, ci PSD", a declarat liderul democrat. Intrebat cum poate proba aceasta relatie PNL-PSD, Emil Boc a invitat presa sa lectureze interviul dat de premier Jurnalului National.

Democratii s-au aratat nemultumiti si de faptul ca surprizele anuntate de premier in legatura cu restructurarea Guvernului sunt surprize chiar si pentru PD. Emil Boc a sustinut ca democratii nu au fost consultati in legatura cu restructurarea.

×
Subiecte în articol: politic