x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Declaraţiile lui Băsescu referitoare la natalitate nu sunt considerate discriminatorii

Declaraţiile lui Băsescu referitoare la natalitate nu sunt considerate discriminatorii

03 Iul 2013   •   16:57
Declaraţiile lui Băsescu referitoare la natalitate nu sunt considerate discriminatorii
Sursa foto: Intact Images

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis că declaraţia făcută de preşedintele Traian Băsescu privind natalitatea şi rolul femeii nu constituie discriminare. CNCD şi-a exprimat, totuşi, dezaprobarea faţă de conţinutul declaraţiei.

Miercuri, CNCD a dezbătut şi soluţionat dosarul cu privire la declaraţia posibil discriminatorii ale şefului statului, făcute în 18 iunie, în cadrul întâlnirii cu reprezentantele Clubului Femeilor de Afaceri: "Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci - şase copii, iar românca nu poate ? E adevărat, ea nu este manager, femeia romă (...). Trebuie să mergem în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie".  
 
În urmă deliberărilor, Colegiul director al CNCD a decis, cu unanimitate de voturi, că faptele sesizate nu întrunesc elementele constitutive pentru a fi catalogate drept discriminare, în sensul Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000 (art.2, alin. 1, coroborat cu art.2, alin.4 şi art. 15).

"Declaraţiile în cauza se încadrează în limitele libertăţii de exprimare prevăzute de art. 2, alin. 8, din acelaşi act normativ", a anunţat CNCD, care, pe de altă parte, reţine "declaraţia cuprinde stereotipuri negative faţă de rolul femeii în societate şi natalitate, respectiv evoluţia natalităţii la romi şi dezaprobă conţinutul declaraţiei supuse analizei".

×