x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal uriaș în Sibiu: Val de demisii la Forţa Dreptei după ce a pierdut lupta pentru primar în favoarea USR. „Conducerea de la București a cedat partidul USR-ului”

Scandal uriaș în Sibiu: Val de demisii la Forţa Dreptei după ce a pierdut lupta pentru primar în favoarea USR. „Conducerea de la București a cedat partidul USR-ului”

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2024   •   13:56
Scandal uriaș în Sibiu: Val de demisii la Forţa Dreptei după ce a pierdut lupta pentru primar în favoarea USR. „Conducerea de la București a cedat partidul USR-ului”
Sursa foto: Brukenthal

Preşedintele Organizaţiei Municipale Sibiu a partidului Forţa Dreptei, Ciprian Faraon, şi secretarul general al acestei organizaţii, Doris Lupu, candidaţi desemnaţi pentru a candida la postul de primar, respectiv viceprimar al municipiului Sibiu, au anunţat joi, că au demisionat din partid, împreună cu 90% din componenţa biroului politic municipal al Forţa Dreptei Sibiu, nemulţumiţi că au pierdut nominalizările la candidaturi la alegerile locale, în favoarea celor de la USR, potrivit unui comunicat de presă.

Faraon acuză conducerea judeţeană şi centrală a Forţa Dreptei că au predat partidul USR şi că s-au decis candidaţii la alegerile locale din Sibiu în urma unor negocieri politice la Bucureşti, nu în urma unui sondaj.

„Ne-am anunţat astăzi demisia din Forţa Dreptei Sibiu. Au fost 2 ani în care am adus alături de noi oameni profesionişti, de caracter, oameni dornici de implicare în viaţa comunităţii sibiene. Am reuşit la Sibiu să construim prin imaginea noastră, un brand politic care se vroia a fi de succes! Regretăm faptul că, conducerea de la Bucureşti a cedat partidul USR -ului, acceptând să se mulţumească cu firimituri în negocierea avută. Am cerut în repetate rânduri conducerii de la Bucureşti dar şi celor de la USR Sibiu să realizăm un sondaj, din care să rezulte care este cel mai bine plasat candidat, să stabilim criterii obiective, măsurabile şi să putem da Sibiului un candidat aşa cum il doresc sibienii. Au refuzat repetat aceste propuneri. Forţa USR a triumfat "Forţei" Dreptei la Bucureşti, reuşind să impună din pix candidaţii la Sibiu şi în ţară. Vom vedea ce au de spus sibienii, la vot", a declarat Ciprian Faraon, potrivit stiri pe surse.

 

150 de demisii din Forţa Dreptei Sibiu

Faraon mai anunţă că urmează 150 de demisii din Forţa Dreptei Sibiu.

„Mai jos veţi regăsi demisia mea şi a lui Doris Lupu. 90% din componenţa biroului politic municipal al Forța Dreptei Sibiu şi-a dat deja demisia. Aproximativ 150 persoane, care au venit în Forţa Dreptei Sibiu pentru noi, ca persoane, ne vor urma", a spus Ciprian Faraon.

Ciprian Faraon şi Doris Lupu, foştii candidaţi ai Forţa Dreptei la Primăria Sibiu, au mai precizat că vor candida totuşi la alegerile locale.

„Rămânem însă fermi în decizia de a candida pentru poziţia de primar al Sibiului şi Consiliul Local al Sibiului. Revenim în curând cu detalii", a mai spus Ciprian Faraon.

Ruxandra Cibu Deaconu (USR), Radu Scutea (PMP) şi Constantin Şovăială (FD), cei trei preşedinţi ai filialelor din Sibiu ale celor trei partide care formează Alianţa Dreapta Unită, au susţinut prima conferinţă de presă în formatul complet al alianţei la nivel judeţean, pentru a anunţa candidaţii desemnaţi pentru funcţiile de primar al Municipiului Sibiu şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, potrivit AGERPRES.

Radu Scutea a anunţat şi numele primilor candidaţi: Ruxandra Cibu Deaconu, pentru Primăria Municipiului Sibiu, şi Adrian Echert, pentru preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu. Cei doi sunt consilieri judeţeni, conduc filialele judeţeană şi municipală ale USR şi au fost desemnaţi în urma negocierilor dintre cele trei partide şi pe baza notorietăţii şi experienţei politice pe care o au. 

×