x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un deputat PNL vrea interzicerea exportului de buştean, inclusiv în Europa

Un deputat PNL vrea interzicerea exportului de buştean, inclusiv în Europa

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2022   •   13:10
Un deputat PNL vrea interzicerea exportului de buştean, inclusiv în Europa

Deputatul PNL Florin Roman a depus o inițiativă legislativă care prevede înterzicerea exportului de buștean și lemn rotund, inclusiv în țările europene, nu doar în spațiul extracomunitar, cum era prevăzut în lege.

„Am depus, în calitate de deputat PNL, un proiect de lege, prin care interzicem exportul de buștean și lemn rotund, inclusiv în țările europene, nu doar în spațiul extracomunitar cum era prevăzut în lege. Interzicerea exportului respecta Tratatul european, întrucât stoparea are loc pe o perioada determinată. În acest fel vom reuși sa ne apărăm pădurile și să respirăm un aer mai curat”, anunță Florin Roman.

„Având în vedere creşterea continuă a cererii de lemn din România datorată numărului mare de fabrici care transformă şi prelucrează în cantităţi uriaşe una dintre bogăţiile ţării noastre, consider că se impune interzicerea exportului de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund pentru o perioadă de 10 ani începând cu data de 1 ianuarie 2023. Pentru ca legea care este în vîgoare de doi ani şi jumătate să îşi atingă scopul, este necesar ca aceasta să îşi extindă aplicabilitatea. Numai prin păstrarea şi protejarea fondului forestier vom putea să beneficiem de biodiversitate şi de un mediu sănătos”, potrivit expunerii de motive.

Senatul e primă cameră sesizată.

(sursa: Mediafax)

×