x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii vor să se vadă Full HD

Deputaţii vor să se vadă Full HD

de Sînziana Duţă    |    22 Mai 2017   •   16:07
Deputaţii vor să se vadă Full HD
Sursa foto: DIANA OROS

Camera Deputaţilor va plăti peste 400.000 de euro pentru înlocuirea sistemului audio-video din sala de plen. La cererea deputaţilor, noul sistem va transmite imagini Full HD din timpul şedinţelor pe fluxul video cu circuit închis al Camerei.

Camera Deputaților a lansat o licitație pentru înlocuirea sistemului audio-video din sala de plen cu unul mult mai nou și performant, informează news.ro. Noul sistem va asigura fluxul video cu circuit închis al Camerei (care este distribuit la cerere către televiziunile naţionale şi internaţionale acreditate şi publicat pe site-ul instituţiei). Valoarea estimată pentru achiziția noului sistem este de 1,9 milioane lei (fără TVA), adică peste 400.000 de euro.

Conform anunțului postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), este vorba de o licitație deschisă, iar criteriul de atribuire a contractului îl reprezintă prețul cel mai scăzut. Potrivit caietului de sarcini, semnalul transmis de noul sistem va fi unul Full HD, iar Secretariatul General al Camerei Deputaților a solicitat, printre altele, zece camere controlate de la distanță, o cameră suplimentară dedicată interpretului pentru persoane cu deficiențe de auz şi alte echipamente de procesare video și audio. De asemenea, pentru sala de plen s-au cerut patru ecrane cu diagonala de 1,63 metri, iar sistemul trebuie să asigure afişarea în timp real de grafică suplimentară peste imaginea oratorului.

Potrivit Camerei Deputaţilor, demararea procedurii de achiziție publică pentru înlocuirea sistemului audio-video din sala de plen are ca scop asigurarea condițiilor optime pentru desfășurarea celei de-a 63-a Sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO, care va fi găzduită la Palatul Parlamentului în perioada 6-9 octombrie 2017.

Actualul sistem audio-video care deservește sala de plen a fost achiziționat în anul 2005, uzura tehnică cauzând numeroase defecțiuni, susţine Secretariatul General. Astfel, în prezent, doar trei camere din cele şapte mai sunt funcționale, piesele de schimb fiind ieșite din fabricație. De asemenea, vor fi înlocuite și proiectoarele laterale ale sălii (pentru care nu mai există lămpi), cu ecrane de tip LCD. ​Sistemul actual este analogic, iar camerele video și restul subcomponentelor sunt depășite din punct de vedere tehnologic.

Aceasta nu este prima dată când deputaţii vor să înlocuiască tehnica veche și mai puțin performantă. În 2016, aleşii au achiziţionat un nou sistem pentru monitorizarea electronică a prezenţei la şedinţei. Validarea prezenţei se face după ce parlamentarul introduce cartela de vot în aparat şi semnează electronic pe un ecran tactil. Sistemul electronic de vot din Camera Deputaţilor a fost repus în funcţiune în luna februarie, după aproape un an de zile de vot prin ridicare.

 

×
Subiecte în articol: full hd camera deputatilor sala de plen